Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 16:31:05
SP JUŽNA AFRIKA

Čile s 1:0 svladao slabašni Honduras

Nogometaši Hondurasa stvorili su samo jednu priliku u cijeloj utakmici, pa Čile može žaliti što je postigao samo jedan pogodak

Čile Honduras SP JAR
Čile Honduras SP JAR (Getty Images)

Nogometaši Čilea zabilježili su pobjedu u prvom susretu H skupine svladavši u Nelspruitu nejaki Hoduras s 1:0. Čileancima je to prva pobjeda na svjetskim prvenstvima još od daleke 1962. godine kada su bili domaćini i u dvoboju za treće mjesto trijumfirali nad Jugoslavijom s 1:0. S istim rezultatom su danas nadjačali Honduras i mogu žaliti što pobjeda nije bila puno veća jer su Hondurašani, po prikazanome u ovoj utakmici, najslabija momčad na prvenstvu.

Momčad iz Središnje Amerike nije stvorila niti jednu priliku na utakmici, izuzev slobodnog udarca Nuneza na kraju prvoga poluvremena, te se itekako osjetilo neigranje prvoga strijelca momčadi Davida Suaza.

Čileanci su propustili veliki broj prilika od kojih su iskoristili samo jednu - u 34. minuti Jean Beausejour je stražnjicom sproveo ubačaj Jorge Valdivije u mrežu. Južnoamerikanci su ospjedali vrata Hondurašana tijekom cijele utakmice, a najveći promašaj imao je u 64. minuti Waldo Ponce koji je glavom s dva metra pogodio samo honduraškog vratara.

Čileanci su južnoameričke kvalifikacije završili kao drugi iza Brazila, a prolaz u drugi krug će tražiti najvjerojatnije u dvoboju sa Švicarcima 21. lipnja. Ukoliko o putniku u osminu finala bude orlučivala razlika pogodaka, izbornik Marcelo Bielsa će se sigurno sjetiti utakmice s Hondurasom.

ČILE: Bravo - Isla, Ponce, Medel - Carmona, Millar (52. Jara), Fernandez, Beausejour, Vidal (81. Contreras) - Valdivia (87.Gonzalez), A. Sanchez

HODURAS: Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre -Alvarez, W. Palacios, Nunez (78. Martinez), Guevara (65. Thomas), Espinoza - Pavon (60. Welcome)

(hina/metro-portal)

16.06.2010. 16:31:05
http://metro-portal.hr/cile-s-1-0-svladao-slabasni-honduras/42747/