Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2017. 10:29:00
PRIJAVITE SE!

Ciklus radionica Think Outside the Box!

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!"

Prijavite se na vrijeme
Prijavite se na vrijeme (DeviantArt)

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba.

Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29.11.2017.

Ciklus radionica "Think Outside the Box" obuhvaća 6 međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera (6-10 polaznika), a cilj radionica je osnažiti mlade nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Polazeći od činjenice da potraga za poslom za svaku osobu predstavlja veliki izazov ispunjen stresom i teretom ozbiljnosti, ideja ovog ciklusa radionica je da mladi kroz kreativne vježbe na zabavan i poučan način usvoje znanja i vještine koje im trebaju za uspješno traženje posla. Pitanje koje postavljaju ove radionice glasi: mora li traženje posla biti toliko teško, iscrpljujuće i naporno?

Naglasak nije na instant rješenjima, točnim odgovorima i konkretnim metodama, koliko na prilici za istraživanje samih sebe te preispitivanju svojih shvaćanja nezaposlenosti, kako bi lakše razumijeli poteškoće i prepreke koje se nalaze na putu potrage za poslom.

Bolje razumijevanje sebe provjerena je metoda koja olakšava mladim ljudima nošenje sa svojom nezaposlenosti. Istovremeno, umrežavanje, druženje i dijeljenje svojih poteškoća i strahova u vezi svoje nezaposlenosti s mladim ljudima koji su u istoj situaciji, i to u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi koju ove radionice njeguju, uvelike smanjuju razinu stresa i nemoći, koji su glavni razlozi frustracije i nezadovoljstva.

Voditelji radionica su Marianne Martinuš (42) i Pavle Perković (35). Marianne ima dugogodišnje iskustvo rada u međunarodnim koncernima te je vlasnica portala moja-karijera.hr koji je usmjeren na karijerno savjetovanje. Pavle radi kao psihoterapeut te savjetovatelj u studentskom savjetovalištu. Oboje su educirani iz gestalt psihoterapije.

Radionice će se održavati srijedom u 09:00 sati u prostorijama udruge PsihoPLANET u Domobranskoj 3 u trajanju od 3 sata. Početak 5. ciklusa radionica je 29.11.2017.

Jedini uvjet za prijavu je da je osoba mlada nezaposlena osoba u dobi od 19 do 30 godina. Nije bitno ima li osoba završen fakultet, nego je li zainteresirana sudjelovati u ciklusu radionica. Prijave će se zaprimati po principu "tko prvi, njegova djevojka" tj. do popunjavanja grupa.

Prijave se primaju do 24.11.17. e-mailom na ured@psiho-planet.com. Prilikom prijave treba navedesti svoje ime, dob, struku i trajanje nezaposlenosti. Za više informacija posjetite internet stranice www.psiho-planet.com.

Aktivnosti projekta mogu se pratiti i na Facebook stranici Želim posao.

Medijski pokrovitelj projekta je posao.hr, a Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba sufinancira projekt.

20.11.2017. 10:29:00
http://metro-portal.hr/ciklus-radionica-think-outside-the-box/108659/