Metro-portal.hr

objavljeno 03.03.2008. 21:02:38
Kazalište svima

Ciklus predstava za strance u ZeKaEMu

Fotografija vijesti

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) počinje prikazivati ciklus predstava za strance kako bi obogatilo zagrebačku kulturnu ponudu te omogućilo strancima praćenje kazališnog i kulturnog života hrvatske metropole. Prva predstava iz ciklusa za strance, s engleskim podslovom, održat će se već 9. ožujka navečer. Riječ je, kako je jučer priopćeno iz ZKM-a, o novoj uspješnici Tene Štivičić ‘Krijesnice’, u režiji Janusza Kice.

Zagrebačko kazalište mladih uvodi u redovit repertoar, jednom na mjesec, ciklus predstava za strance, ponukan prošlotjednim uspjehom izvedbe predstave Dine Mustapića ‘Noć pjeva pjesme svoje’, što ju je nizozemsko veleposlanstvo organiziralo za članove stranih društava, ustanova i predstavništava koja djeluju u Hrvatskoj, te kroničnim nedostatkom ponude kazališnih sadržaja na stranim jezicima, osim na festivalima ili pojedinim gostovanjima.

USPJEHZKM u redovit repertoar, jednom na mjesec, uvodi ciklus predstava za strance ponukan uspjehom izvedbe predstave ‘Noć pjeva pjesme svoje’ što ju je nizozemsko veleposlanstvo prošli tjedan organiziralo za članove stranih ustanova i predstavništava koja djeluju u Hrvatskoj.  Za strance će u travnju biti izvedena predstava ‘S druge strane’ Nataše Rajković i Bobe Jelčića. Tako organizator ciklusa nastoji, kako se napominje, približiti suvremeno hrvatsko kazališno stvaralaštvo svim gledateljima, bez obzira na to služe li se hrvatskim jezikom ili ne. U Zagrebu, a i u Hrvatskoj, osobe koje se ne služe hrvatskim jezikom dosad nisu imale prigodu pratiti kazališne sadržaje. (METRO)

03.03.2008. 21:02:38
http://metro-portal.hr/ciklus-predstava-za-strance-u-zekaemu/3808/