Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2010. 21:43:29
EUROLIGA

Cibona poražena od Žalgirisa sa 61:68

Košarkaši Cibone od početka su krenuli loše te je već u četvrtoj minuti bilo 13:0 za Žalgiris, a u poluvremenu je rezultat iznosio 49:23

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)

U susretu devetog kola A skupine košarkaške Eurolige Cibona je u Kaunasu izgubila od Žalgirisa 61:68 no još uvijek je ostala u igri za plasman u TOP 16.

Bio je to sudar klubova velike povijesti i tužne sadašnjosti, sudar dvaju bivših europskih prvaka koji trenutačno proživljavaju velike financijske probleme. Cibona i Žalgiris su ukupno osvojili više od 70 trofeja, no nažalost danas pripadaju drugom razredu europske košarke.

Cibona je u Kaunasu tražila pobjedu kojom bi osigurala plasman u drugi krug natjecanja, no doživjela je poraz, na koncu ipak podnošljiv premda je u pojedinim trenucima gubila i sa 20 razlike.

"Vukovi" su očajno otvorili utakmicu, u četvrtoj minuti bilo je već 13:0 za Žalgiris. Na koncu prve četvrtine domaćin je imao prednost 24:10. U drugoj dionici Cibona se malo pribrala, no i taj dio igre otišao je na stranu Litvanaca, pa je Žalgiris na poluvremenu imao velikih 16 koševa prednosti (49:23). U drugom poluvremenu, a posebice u posljednjoj četvrtini, Cibona je napokon počela igrati no bilo je suviše kasno. Cibona je drugo poluvrijeme dobila sa devet razlike, no zaostatak je bio suviše velik.

Za Cibonu je veliki hendikep bilo neigranje Jamonta Gordona koji se nije na vrijeme vratio iz SAD, a najefikasniji igrači u Ciboninim redovima bili su Marko Tomas sa 18 koševa, dok su Marin Rozić i Vedran Princ dodali po 11 koševa. Domaćine su predvodili Marcus Brown sa 20 koševa, Tadas Klimavicius je dodao 12, a Dainius Salenga 11 koševa.

Cibonu u zadnjem kolu očekuje domaći ogled protiv francuskog ASVEL-a i za prolaz dalje Zagrepčanima treba pobjeda od četiri koša razlike, pod uvjetom da ASVEL večeras ne pobijedi Barcelonu. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 21:43:29
http://metro-portal.hr/cibona-porazena-od-zalgirisa-sa-61-68/30210/