Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2014. 21:55:00
SVAKA ČAST

Cibona osvojila ABA ligu

Cibona je osvojila vjerojatno jedini trofej koji joj nedostaje u vitrinama, a na početku sezone izgledalo je da će potpuno potonuti

Bravo za Šarića, Rimca i ekipu!
Bravo za Šarića, Rimca i ekipu! (Arhiva)

Cibona je osvojila ABA ligu pobjedom nad Cedevitom 72:59 u finalu u Beogradu, pred gotovo praznom Kombank Arenom. Vijest kao vijest, ne bi bila nimalo zanimljiva prosječnom čitatelju, a naročito onima koji sportske vijesti ne prate.

No, početak sezone za Cibonu bio je samo nastavak agonije u kojoj se ovaj trofejni klub i institucija hrvatske i europske košarke našao zadnjih godina. Sezonu su počeli serijom poraza, nakon čega je odstupio Neven Spahija, trofejni trener jake reputacije.

Klupu je u prosincu preuzeo Slaven Rimac, legendarni igrač Cibone i hrvatske reprezentacije, uvijek drzak i svoj, urbani Zagrepčan iz familije izuzetnog košarkaškog pedigrea. No, Rikiju se nisu davale velike šanse, a Darija Šarića prozivalo da je napravio grešku života kad je potpisao za Cibonu.

No, njih dvojica postali su simboli nove Cibone, feniksa koji se digao iz pepela i osvojio regionalnu ligu usred Beograda, zgazivši u polufinalu vječnog rivala Crvenu Zvezdu, a nakon toga i Cedevitu, novog igrača u kvartu koji jedri s jakom zaleđem - Atlantic Grupom Emila Tedeschija.

Dario Šarić pokazao je svim skautima NBA lige koji su došli u Beograd da nisu uzalud potrošili novce, jer su vidjeli lidera koji zabija, skače, asistira i diže atmosferu, spektakularnog igrača za kojeg njegov trener Slaven Rimac kaže - ne smijem ga zadržavati, on mora otići u NBA, igrati All Star utakmice i biti vrijedan 100 milijuna dolara. 

Brojke govore sve - 23 koša, 11 skokova, 7 asistencija i 4 blokade, jednostavno bajkovita igra, kao i protiv Zvezde.

A za Cibonu Riki ima plan, no hoće li napokon netko imati muda (da, muda!) da mu omogući da sjedi na klupi barem pet godina? Nadamo se da hoće ...

27.04.2014. 21:55:00
http://metro-portal.hr/cibona-osvojila-aba-ligu/84634/