Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2011. 10:13:00
ST PARTIJANA

Chris Geddes na Atlantis festivalu

Najveći ljetni tulum ove festivalske sezone u Splitu ima dovoljno mjesta za sve

Chris Geddes
Chris Geddes (Atlantis festival)

Atlantis Festival vrlo brzo otvara svoja vrata, a najveći ljetni tulum ove festivalske sezone u Splitu ima dovoljno mjesta za sve! Gdje ste vi? Pripremite se, lansiranje Atlantis Festivala 2011. zakazano je za utorak, 19.7! Festival ove godine slavi svoj peti rođendan, te prigodno traje pet dana, od 19.7. do 23.7., a glavne lokacije su splitski park Đardin i Tvrđava Gripe. Srijeda i četvrtak su rezervirani za međunarodni skate contest Lord of the Lines u Đardinu, a nakon što vam se poveća razina adrenalina uzrokovana ekstremnim sportovima, skočite do Tvrđave Gripe na koncerte i tulum. Program je krcat!

U ovom zadnjem napetom tjednu čekanja početka festivala, vrlo smo sretni što vam možemo predstaviti još jednog izvođača koji će nas počastiti dolaskom na Atlantis Festival: Chris Geddes.

Možda se pitate tko je točno Chris Geddes, ali ako vam spomenemo grupu Belle & Sebastian, stvaratelje indie pop zvuka devedesetih, već ste bliže odgovoru.

Tko nam još dolazi, i kada?

22.7. Petak

Britanski DJ Gold Panda, građanin svijeta i glazbeni ekspert visoke kategorije, tražen je igrač ovog ljeta, a na Atlantis dolazi kao ponosni nositelj tiule najboljeg debitantskog albuma 2010. od strane The Guardiana, za svoj LP Lucky Shiner.

Chris Geddes je klavijaturist i su-osnivač planetarno popularnih Belle & Sebastian. Osim što je poznat kao osobenjak, vegetarijanac i navijač nogometnog kluba Glasgow Celtic, Chris je strastveni sakupljač vinila. Na Atlantis dolazi kako bi vas rasplesao svojim DJ setom, koji vas vodi preko raznih žanrova i desetljeća glazbe, a sve se vrti direktno sa originalnih vinila.

Overflow su domaći indie punk heroji koji su osvojili svijet. Prvi bend iz istočne Europe koji je svirao na SXSW filmskom festivalu u Austinu, u Texasu, Overflow su popularni ne samo na ovom kontinentu, nego i u Sjevernoj Americi i Australiji. Netom su završili snimanje novog albuma u Studio 150 u Amsterdamu, gdje su snimali David Bowie i Bon Jovi, a na festival dolaze dokazati koliko doista rasturaju.

Bei the Fish su najsvježiji glazbeni izvozni proizvod Makedonije, a specijalizirali su se za opušteni electro zvuk sa primjesama Bossa Nove, sve začinjeno velikom dozom romantike. Trenutno predstavljaju prvi album iz trodijelne ljubavne priče, Just An Idea? Atto Primo, kojeg je producirao legendarni američki tim The Neptunes, tvoraca pop hitova Britney Spears i Kelis.

Libar je splitska vokalno-instrumentalna momčad sastavljena od članova najboljih dalmatinskih klapa i bendova. Poznati po fuzijskim obradama pop hitova proteklih desetljeća, Libar je snagu svojih originalnih skladbi dokazao na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, gdje je pjesma Dite pokupila čak tri nagrade. Trenutno promoviraju drugi album, sastavljen isključivo od autorskih radova, te singl Kukalo.

23.7. Subota

Super-djevojka Uffie, Amerikanka iz Pariza, stasa kao opaki MC europske i svjetske underground scene. Njezini oštri tekstovi potkovani su old school beatovima, te asociraju na pionirke Salt 'N' Pepa. Radila se poznatim imenima kao što su Mr Oizo, možeteje čuti na zadnjem albumu Justicea, a na hit siglu ADD SUV gostuje joj Pharrel Williams. A ona gostuje kod nas, na Atlantisu.

Is Tropical su užareno vruće ime svjetske glazbene scene, a na velika vrata su se probili revolucionarnim spotom za singl The Greeks, kojeg možete naći na njihovom novom albumu, Native To. Ovaj engleski trojac nikad ne pokazuje lica jer uvijek nose maske ili marame, a na Atlantis dolaze da pokažu kako zvuči njihov DJ set.

Tesla Boy su predvodnici revivala synth pop zvuka, a iako nose ime ponosnog ličkog sina, dolaze nam iz Moskve. Hvaljeni zbog svojih naelektriziranih live nastupa, ovi momci su proputovali čitav svijet, te postali iznimno tražena roba na festivalima. Prošle godine zavladali su Exit Festivalom u Novom Sadu, a ove godine zavladat će Atlantisom u Splitu!

The Good Guys iliti TGG nam dolaze iz Grada Exita, točnije Novog Sada, a riječ je o dvojcu koji proizvodi magnet za privlačenje ekipe na plseni podij. Ovi majstori vinila i štovatelji glazbene estetike osamdesetih i šire jednako dominiraju u polju remiksa kao i na originalnim trakama. Ono što vam garantiraju je audio-vizualni specijalitet i tulum za pamćenje.

KinoKlub je domaći ekvivalent pop punk zvuka, akcijskih singlova skovanih u garaži, stvorenih za izgaranje na živim svirkama. Hit singl Za nju najavio je ekstra popularni album Ajmo klinci, a na Atlantis Festival dolaze upravo kako bi dostavili dovoljnu dozu zabave, te natjerali rulju na skakanje.

Festivalske ulaznice možete kupiti na svim pretprodajnim mjestima Eventima po cijeni od 180kn. Dobro se spremite, jer utorak, 19.7. stiže brže nego što mislite!

 

13.07.2011. 10:13:00
http://metro-portal.hr/chris-geddes-na-atlantis-festivalu/61224/