Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2011. 19:22:00
BESPLATNO I ONLINE

Chomskog u elektroničkom obliku čitalo više od 60 tisuća ljudi

U sklopu projetka "Besplatne elektroničke knjige" poznato djelo slavnog američkog autora "Mediji, propaganda i sistem" pročitano je više od 60 tisuća puta

Više od 60 tisuća posjetitelja stranice „Besplatne elektroničke knjige" pročitalo je knjigu "Mediji, propaganda i sistem" Noama Chomskog i time ju stavilo na mjesto najčitanije u povijesti tog projekta, javlja Hina.

Taj svojevrstan uvod u analizu i kritiku medija Noama Chomskog bila je objavljena i kao tiskana knjiga, no u tih osam godina rasprodana su njezina prva i druga dopunjena izdanja.

Deset najpopularnijih besplatnih elektroničkih naslova od 2002. do danas pročitalo je više od 200 tisuća posjetitelja. Nakon Chomskog na top ljestvici čitanosti su "Tajna ženskih gaćica" Ratka Bjelčića s više od 28 tisuća čitatelja, zbornik "9 priča" s više od 25 tisuća te, s oko 24 tisuće posjetitelja, zbornik "Fak:YU" i zbirka "Tour de force" Krešimira Pintarića.

Slijedi knjiga Roberta Perišića "Kultura u predgrađu" (s oko 17 tisuća), "Tkači snova" Roberta Mlinareca (oko 12 tisuća), "Pristajanje" Tomislava Bogdana (oko deset tisuća), Perišićev "Dvorac Amerika", s više od osam tisuća čitatelja te zbornik "Anarhizam i nasilje", s njih skoro osam tisuća.

Tijekom prvih deset mjeseci ove godine na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavljeno je sedam novih naslova, od kojih su samo četiri još dostupna u tiskanom obliku. U istom razdoblju besplatne elektroničke knjige čitalo je više od 120 tisuća posjetitelja, što je 25 posto više nego u prvih deset mjeseci prošle godine.

Ove godine objavljene su četiri pjesničke zbirke - "Dok prelazim asfalt" Krešimira Mićanovića, "Anđeli u koroti" Ivana Hercega, "Glasovne promjene" Damira Šodana i "Underground" Roberta Roklicera, jedan roman - "Ekskurzija" Nevena Ušumovića, jedna zbirka književnih prikaza - "Utočište od riječi" Božidara Alajbegovića te klasično djelo autobiografske, društveno angažirane proze - "Walden" Henryja Davida Thoreaua, koje je u samo tjedan dana od objavljivanja čitalo više od tisuću posjetitelja mrežnih stranica projekta.

Do kraja godine trebale bi se objaviti još knjige "Krila u koferu" Borisa Becka, "Slijeganje ramenima" Tvrtka Vukovića i "Snaga utopije" Dražena Šimleše.

02.11.2011. 19:22:00
http://metro-portal.hr/chomskog-u-elektronickom-obliku-citalo-vise-od-60-tisuca-ljudi/65079/