Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2012. 08:17:00
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Chelsea odlazi na Nou Camp s minimalnom prednošću

Katalonci su imali 73 posto posjeda lopte, dva puta su uzdrmali vratnicu i uputili su 26 udarca prema engleskim vratima, no nisu uspjeli slomiti Bluese

Fotografija vijesti

Didier Drogba zabio je jedini gol na utakmici u kojoj je Chelsea na svom Stamford Bridgeau u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Barcelonu 1:0, prenosi Hina.

Bila je to utakmica u kojoj je Barca dominirala, stvarala prilike, no pobjeda je pripala domaćinu. Katalonci su imali 73 posto posjeda lopte, osam velikih prilika, dva puta su uzdrmali vratnicu, uputili su ukupno 26 udarca prema engleskim vratima i imali osam kornera, no nisu uspjelo slomiti Bluese.

Aktualni europski prvak je već u devetoj minuti imao sjajnu priliku, no Sanchez je uzdrmao vratnicu. Iniesta je prebacio obranu Chelsea, Čileanac je vješto izbjegao zaleđe, te sam izbio ispred Čecha no njegov udarac se zaustavio na vratnici. Osam minuta kasnije sjajnu priliku imao je i Fabregas koji je na odbijenu loptu nakon udarca Inieste loše reagirao. Fabregas je opasno zaprijetio i u 27. minuti no, Čech je spasio domaćine sjajnom obranom. U 43. minuti je Fabregas pucao s deset metara, no njegov udarac je s gol crte počistio Ashley Cole. Kazna je uslijedila u sudačkoj nadoknadi. Messi je izgubio loptu na polovici Chelsea, Lampard je dugom loptom uposlio Ramiresa koji je vratio loptu u sredinu za usamljenog Drogbu koji takve prilike ne propušta.

U nastavku utakmice pojačao se pljusak, ali i Barcini promašaji. Najbolju priliku imao je Sanchez u 57. minuti kada je promašio praktički nemoguće. U 87. minuti opasno je zaprijetio i Puyol nakon Messijeva ubačaja, no Česh je ponovo sjajno reagirao. U 93. minuti je Pedro uzdrmao vratnicu, a odbijenu loptu Busquets prebacio preko gola.

Uzvratni susret je u utorak, 24. travnja na Camp Nou.

19.04.2012. 08:17:00
http://metro-portal.hr/chelsea-odlazi-na-nou-camp-s-minimalnom-prednoscu/70195/