Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2010. 17:58:32
ENGLESKA LIGA

Chelsea nadomak tituli prvaka

Demotivirani igrači Liverpoola nisu bili dovoljno raspoloženi za derbi s raspoloženim igračima Chelsea

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Chelsea.uk)

U derbiju pretposljednjeg kola Engleske lige Chelsea je na Anfiledu svladao Liverpool s 2:0 pogocima Didiera Drogbe (33) i Franka Lamparda (54), te je londonski klub nadomak osvajanju naslova prvaka.

Chelsea ima 83 boda, a Manchester United, koji navečer igra kod Sunderlanda, četiri boda manje. Chelsea u zadnjem kolu na svom Stamford Bridgeu dočekuje Wigan i pobjedom osvaja naslov, kao i u slučaju da Manchester ne pobijedi u obje zadnje utakmice protiv Sunderlanda i Stoke Citya.

Liverpoolovi igrači bili su vidno umorni i demotivirani nakon ispadanja u Europskoj ligi od Atletica u četvrtak, a poraz im je odnio sve šanse za četvrtu poziciju i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ključni trenutak utakmice zbio se u 33. minuti kada je kapetan Steven Gerrard prekratko dodao loptu vrataru Reini, a zapravo uposlio Drogbu koji s lakoćom postiže vodeći zgoditak. Frank Lampard je početkom drugog dijela postigao postigao svoj 21. ligaški pogodak ove sezone i Chelsea je mogao slaviti svoju prvu ligašku pobjedu na Anfieldu nakon pet godina. (hina/metro-portal)

02.05.2010. 17:58:32
http://metro-portal.hr/chelsea-nadomak-tituli-prvaka/39127/