Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2011. 08:26:00
28. LISTOPADA

Cheikh Lo u Aquariusu

Jedan od najcjenjenijih afričkih glazbenika Cheikh Lô po prvi put u Hrvatskoj

Cheikh Lo

Jedan od najtalentiranijih i najosobitijih afričkih glazbenika današnjice, Cheikh Lô, po prvi puta će se predstaviti hrvatskoj publici koncertom u organizaciji Multikulture i INmusica.

Cheikh Lô tvorac je magične glazbene fuzije koja ujedinjuje razne stilove i utjecaje, između ostalog mbalax, funk, soul i kubansku glazbu, a pritom zadržava nepogrešiv osjećaj za suvremenost i duhovnost. Ukratko, može se reći da je glazba Cheikh Lôa panafrička glazbena tvorevina. U njegovoj glazbi često se može čuti kombinacija udaraljki sa nevjerojatnom puhačkom sekcijom, koja neodoljivo podsjeća na Jamesa Browna uz dodatak funky Hammond orgulja i akustične gitare. A iznad svega lebdi prekrasan vokal Cheikh Lôa.

Albumi Cheikha Lôa su toliko rijetki da izlazak albuma predstavlja poseban događaj, a ne samo promociju novog albuma. Nakon revolucionarnog debi albuma "Ne la Thiass" iz 1996. godine kojeg je producirao njegov sunarodnjak Youssou N'Dour uz Nicka Golda, te dva sljedeća albuma, četvrti album "Jamm" (što na Wolofu, jednom od jezika koji se govori u Senegalu, znači "mir") iz 2010. godine predstavlja najmarkantniji i najosobniji glazbeni uradak ovog talentiranog glazbenika multiinstrumentalista, koji je među istaknutim svjetskim glazbenim medijima zaradio izvrsne ocjene i preporuke.

Koncert Cheikh Lô dio je projekta Multikulturalizam u glazbi, podržanog programa Europske unije Kultura 2007 - 2013.

Ulaznice za koncert Cheikh Lô mogu se pronaći u pretprodaji od 6. listopada u svim Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Vlaška 44, Maksimirska 16) po cijeni od 90 kuna, dok će na ulazu kluba na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 110 kuna. Ulaz je otvoren od 20 sati, a početak koncerta je u 21:00 sat.

27.10.2011. 08:26:00
http://metro-portal.hr/cheikh-lo-u-aquariusu/64862/