Metro-portal.hr

objavljeno 23.05.2012. 08:19:23
VENEZUELA

Chavezov prvi javni nastup nakon liječenja

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala

Fotografija vijesti

Prvi put nakon što se prije dva tjedna vratio iz Kube sa liječenja od raka predsjednik Hugo Chavez pojavio se u javnosti sudjelujući u jednoj televizijskoj emisiji, prenosi Hina.

U emisiji koja je išla uživo sudjelovali su i vladini ministri s kojima je zajedno pričao viceve, ali svoje zdravlje nije spominjao. Također, ponovio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u listopadu ove godine. Istaknuo je da će opozicija na tim izborima doživjeti težak poraz, te dodao da je uvjeren kako će dobiti novi šestogodišnji mandat za vođenje zemlje.

Napomenuo je i da je cilj njegove vlade da u tom razdoblju godišnji rast BDP-a bude osam posto, te da inflacija bude jednoznamenkasta. Inače, prošle godine inflacija je u Venezueli iznosila oko 27 posto, po čemu spada među zemlje sa najvišom inflacijom na svijetu.

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala, te da zbog raka neće biti u stanju sudjelovati na predsjedničkim izborima.

23.05.2012. 08:19:23
http://metro-portal.hr/chavezov-prvi-javni-nastup-nakon-lijecenja/71264/