Metro-portal.hr

objavljeno 28.04.2010. 09:34:24
CANDANGA

Chavez počeo djelovati i na Twitteru

Venezuelanskom predsjedniku nisu dovoljni dugački govori na televiziji i radiju, pa od sada ostavlja poruke i na adresi @chavezcandanga

(Getty Images)

Hugo Chavez se protiv političkih suparnika od sada bori i na Twitteru, što će venezuelanskog predsjednika čiji govori često traju satima prisiliti da misli svede na samo 140 znakova.

"Drugovi, uskoro će vam naš 'comandante' ostavljati poruke i na Twitteru, na adresi @chavezcandanga", rekao je bliski Chavezov suradnik i šef službe za odnose s javnošću Diosdado Cabello.

Chavez je prvi put "zacvrkutao" 14 minuta nakon ponoći: "Onda, kako je? Evo me, kako sam rekao: u ponoć. Putujem u Brazil. S veseljem radim za Venezuelu. Pobjeda će biti naša!"

"Oporba misli da posjeduje društvene mreže. Misle da im Twitter i Facebook pripadaju", rekao je Cabello.

Stranica @chavezcandanga imala je 18.000 sljedbenika i prije nego što je Chavez ostavio prvu poruku, a u srijedu ujutro već ih je bilo 23.000. U nekim zemljama riječ "candanga" znači vrag, ali u Venezueli se koristi za osobu snažne volje, odnosno buntovnika.

Popularna "cvrkutalica" u Venezueli ima sve više korisnika i trenutačno je aktivno više od 200.000 računa.

Bijesni zbog njegove neumorne sveprisutnosti u medijima i prisiljavanja televizijskih i radijskih postaja da prenose njegove duge govore, Chavezovi protivnici vide društvene mreže kao sredstvo nadmudrivanja populističkoga predsjednika. Njima se koriste kako bi ga kritizirali ili širili viceve o njemu, pa čak i za organizaciju prosvjednih skupova i drugih događaja.

Chavez je nekoliko puta ove godine zapovijedio sljedbenicima da se služe društvenim mrežama i internetom u borbi protiv protivnika.

"Internet je rov koji moramo osvojiti jer se u njemu kriju konspiracijske struje", rekao je Chavez u ožujku. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 09:34:24
http://metro-portal.hr/chavez-poceo-djelovati-i-na-twitteru/38833/