Metro-portal.hr

objavljeno 05.07.2011. 10:29:20
TEATRALNOST BEZ PREMCA

Chavez: Dobit ću bitku s bolešću

U klasičnom teatralnom obratu Chavez je sve iznenadio vrativši se u domovinu dan prije početka dvodnevnih svečanosti u povodu 200. godišnjice objave venezuelske neovisnosti od Španjolske

Hugo Chavez
Hugo Chavez (Getty Images)

Predsjednik Venecuele Hugo Chavez u ponedjeljak se iznenada vratio u domovinu nakon operacije karcinoma na Kubi i svoje pristaše ohrabrio obećanjem da će dobiti bitku s bolešću i ozdraviti.

Chavez je tisućama pristaša okupljenih pred predsjedničkom palačom u Caracasu rekao da mu je još uvijek potrebno strogo liječenje. "Neka nitko ne misli da moja nazočnost ovdje i danas, 4. srpnja, znači da smo pobijedili", rekao je. "Prisežem da ću dobiti bitku". Nakon noćnog leta u domovinu 56-godišnji Chavez se odmarao tijekom dana i potom izašao na balkon odakle se obraćao naciji u nekim od najvažnijih trenutaka njegove vladavine.

"Prepustio sam se u ruke Bogu i medicinskoj znanosti, ovo je trenutak života i domovine", rekao je okupljenima Chavez u vojnoj odori. "Živjela Venecuela, Latinska Amerika i Karibi, živio Fidel, Kuba, živio život, živio Chavez", rekao je predsjednik Venecuele.

U klasičnom teatralnom obratu Chavez je sve iznenadio vrativši se u domovinu dan prije početka dvodnevnih svečanosti u povodu 200. godišnjice objave venezuelske neovisnosti od Španjolske. Chavezov povratak još jednom mijenja političku dinamiku u Venecueli gdje su se političari na svim stranama pripremali za višemjesečno odsustvo čovjeka koji je upravljao zemljom od 1999. godine.

Unatoč oduševljenju njegovih pristalica Chavezovo zdravstveno stanje nije potpuno jasno i njegov bi oporavak mogao potrajati. Chavez se na Kubi nalazio od 10. lipnja gdje je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina.

05.07.2011. 10:29:20
http://metro-portal.hr/chavez-dobit-cu-bitku-s-bolescu/60960/