Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2008. 10:46:00

Četvrti brak za Jacoba Zumu

NOVOIZABRANI predsjednik južnoafričke stranke ANC (Afrički nacionalni kongres) Jacob Zuma oženio se četvrtom suprugom na svečanosti održanoj u njegovu rodnom kraju KwaZulu-Natalu. Zuma, političar s puno izgleda za kandidiranje na predsjedničkim izborima 2009., oženio se 33-godišnjom Nompumelelo Ntuli, majkom dvoje njegove djece, izvijestio je njegov osobni tajnik. Šezdesetpetogodišnji Zuma ženio se ranije već pet puta i vjeruje se da ima četrnaestero djece.

OPTUŽNICE
Protiv novoizabranog predsjednika južnoafričke stranke ANC-a Jacoba Zume podignuto je nekoliko optužnica, a u lipnju je oslobođen optužbe za silovanje HIV pozitivne žene.

Tradicionalna kultura Zulua muškarcu dopušta više od jedne zakonite supruge. Zuma i njegova prethodna supruga, južnoafrička ministrica vanjskih poslova Nkosazana Dlamini-Zuma razveli su se 1998., a još jedna njegova žena počinila je samoubojstvo 2000. Ostale tri Zumine supruge žive u KwaZulu-Natalu. Na izborima za predsjednika vladajuće stranke ANC održanim prošli mjesec, Zuma je ‘potukao' predsjednika Thabu Mbekija. Inače, osim prema brojnim brakovima, Zuma je u javnosti poznat i po manje lijepim stvarima.

Protiv njega je podignuto čak nekoliko ozbiljnih optužnica - za korupciju, prijevare, pranje novca i reket zbog čega će u kolovozu morati izaći pred sud. Kontroverzni je političar 2006. u sudskom procesu oslobođen optužbe za silovanje. Tada je potvrdio da je upražnjavao seks bez zaštite s HIV pozitivnom ženom, ali da se nakon odnosa s njom otuširao. 


Piše: HINA/MEX
08.01.2008. 10:46:00
http://metro-portal.hr/cetvrti-brak-za-jacoba-zumu/399/