Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2015. 14:17:00
SJAJNO!

Četvrta dodjela Teatar.hr Nagrada Publike u četvrtak

Dodjela Teatar.hr Nagrada Publike odigrat će se u četvrtak 19. studenoga u 20h u klubu Vinyl

Publika će reći svoje
Publika će reći svoje (Teatar.hr)

'Najkazališniji' tjedan u godini bliži se svom vrhuncu! Niz događanja posvećenih domaćem kazalištu koji pod egidom #teatarnonstop organizira portal Teatar.hr započeo je rasprodanom izvedbom nominirane predstave Kolovoz u okrugu Osage u zagrebačkoj Gavelli, a nastavlja se druženjima publike s nominiranima u drugim kategorijama.

U ponedjeljak su se tako gledateljima u klubu Vinylu predstavili nominirani u kategoriji najboljeg neovisnog kazališta protekle sezone, u utorak će to učiniti nominirani izvođači i izvođačice, dok je u srijedu, 18. studenoga od 17 sati, u suradnji s portalom za knjigu Moderna vremena, na programu druženje s 'ljudima od riječi', autorima čiji su tekstovi nominirani u kategoriji najboljeg novog dramskog teaksta.

Sama dodjela Teatar.hr Nagrada Publike zbit će se u četvrtak 19. studenoga od 20 sati, također u Vinylu, u tzv. unplugged formatu, a na njoj će kao i prethodnih godina nastupiti vodeća imena domaće kazaišne i glazbene scene, poput Mirele Priselac Remi, Sare Renar, Darka Rundeka i Ive Visković.

"Tri smo godine gotovo isključivo vlastitim sredstvima, na zadovoljstvo publike i kazalištaraca dodjelu realizirali kao pravi spektakl. Ove godine, odlučili smo se za posve drugačiju strategiju, te ćemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju umjesto u najam dvorane i opreme investirati u - nagrađene. Svaki od ovogodišnjih dobitnika Teatar.hr Nagrade Publike, dobit će uz već tradicionalnu staklenu nagradu i 15.0000 kn marketinškog budžeta za oglašavanje svojih projekata na središnjem nacionalnom portalu za izvedbene umjetnosti, a koji će moći upotrijebiti prema vlastitom nahođenju. Vjerujemo kako je u trenutku u kojem je kulturni proračun na rekordno niskoj razini, a situacija u struci iznimno teška, upravo to najbolje i najviše što možemo napraviti za domaći teatar.", pojasnila je urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović.

Tjedan posvećen izvedbenim umjetnostima zaključit će 21.studenoga manifestacija Noć kazališta u kojoj će samo u Hrvatskoj sudjelovati više od 85 institucija, te na 78 lokacija u 42 mjesta izvesti više od 125 predstava i 80-tak popratnih programa. Tome, naravno valja pribrojiti i programe u zemljama u koje smo Noć kazališta izvezli - one u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji!

Jedan od programa Noći kazališta bit će i posebna izvedba za Teatar.hr Nagradu Publike nominirane predstave Kristofor Kolumbo u Zagrebačkom kazalištu mladih, za koju je u prodaji ograničen broj ulaznica po simboličnoj cijeni od samo 10 kn.

Nakon te izvedbe, ali i svih drugih programa Noći kazališta, publika i kazalištarci nastavit će druženje na zajedničkoj zabavi koju - opet u klubu Vinyl - koju za kraj tjedna posvećenog izvedbenim umjetnostima organizira Teatar.hr

17.11.2015. 14:17:00
http://metro-portal.hr/cetvrta-dodjela-teatar-hr-nagrada-publike-u-cetvrtak/95041/