Metro-portal.hr

objavljeno 21.01.2008. 23:21:53
RUKOMET

Červar: Peking će biti moja zadnja stanica

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u 18.15 u Stavangeru igra protiv Danske

Fotografija vijesti

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom će  krugu EP-a u Norveškoj danas igrati protiv Danske (18.15). Jučer su najbolji hrvatski rukometaši preskočili trening u dvorani. Odradili su jutarnji trkački trening, bez Tončija Valčića i Ivana Balića (obojica će biti spremni za Dance), oko jezera nedaleko od hotela Ricaforum, a na druženje s novinarima je u Idretts dvoranu došao izbornik Lino Červar.

Bio je odlično raspoložen, naravno, u skladu s rezultatima, ali ga nešto, čini se, ipak, muči. Na banalno pitanje oko favorita u ogledu s Dancima, Červar je podsjetio na utakmicu s Poljacima, tvrdeći da se u svakoj utakmici mora izvući maksimum u skladu s vlastitim i suparničkim mogućnostima, a onda je nastavio.

- Ovo mi je ionako posljednji EP. Želio bih otići s medaljom. Moj se ugovor završava nakon OI u Pekingu. Volio bih i ja u odijelu sa strane uživati. Kada digneš igrače, a neki vole spavati, primjerice ‘južnjaci’, u osam sati, onda je to velika pobjeda. Vidjet ćemo kako će se s tim poslom nositi budući trener. Kako će onda izgledati, to je drugo pitanje - u jednom je dahu izrecitirao Červar.

Pokušali smo doći do objašnjenja, ali Lino nije želio ući u potankosti ovog istupa. Prebacio se na ogled s Dancima, igru i što se još mora promijeniti, a među potonjim stavkama je i sljedeće:
- Nemamo čovjeka koji može postići pogodak s distance. Imamo osam vanjskih, ali nijedan još nije raspoložen s devet metara. Lacković je imao svoje drame i liječenje, pet mjeseci nije igrao, i ne ide u zrak koliko prema zoni. Probija, ali nema onu potrebnu elastičnost.
Zadovoljan je, ponajprije, sljedećom činjenicom:
- Moja momčad se izuzetno pošteno odnosi prema igri i reprezentaciji.

Jerković i J. Valčić ‘out’Lino Červar prijavio je za drugi krug EP-a Dominikovića, Vukića i golmana Somića, dok su s popisa izostavljeni Josip Valčić i golman Dragan Jerković.
I ATP turnir tenisača PBZ Zagreb Indoorsa i utakmice rukometaša Croatia osiguranja u Ligi prvaka igrat će se u Domu sportova u predviđenim terminima. Kompromis
O Dancima Červar kaže:
- U obrani će nas dočekati 6-0 zona s malo prostora za manevar. Morat ćemo jako paziti da ne bacamo lopte u bunar, jer su oni jako brzi u tranziciji. Najviše pogodaka postižu iz kontri. Sada ih moramo taktički zeznuti. Ne smijemo dopustiti trku, naprijed, nazad, nego držati kontrolu igre. Znali smo ih pobjeđivati u skupini na europskim prvenstvima, no, kada su se dijelila odličja, onda smo gubili. Ponekad su bili ispuhani. Dio razloga je, vjerojatno, u genima i mentalitetu.
Tko je upitan za nastup?
- Možda malo Lacković.
Iz Zagreba stižu poruke da će barem tri čartera krenuti ako se Hrvatska plasira u polufinale. Koga biste željeli za suparnika?
- Ne želim biti prepotentan, o tome ću potiho razmišljati, ali ako do toga dođe, želio bih dobiti Francusku.

Piše: jl
21.01.2008. 23:21:53
http://metro-portal.hr/cervar-peking-ce-biti-moja-zadnja-stanica/1276/