Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2009. 19:53:47
oprezno, ali na pobjedu

Červar: 'Igrat ćemo rukomet, a ne karte'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nije skrivao zadovoljstvo plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva, međutim nije propustio naglasiti kako je hrvatska reprezentacija načinila tek pola planiranog.

"Ova zlatna generacija hrvatskog rukometa izborila je svoje osmo polufinale nekog velikog natjecanja i sasvim sigurno njihovim nasljednicima neće biti lako to ponoviti," kazao je Červar dan nakon što je hrvatska reprezentacija pobijedila Slovačku i kolo prije drugog kruga izborila mjesto u polufuinalu. No, Červar je naglasio kako posao još nije gotov. "Naš posao još nije završio. Ostvarili smo tek pola očekivanog. Ne želim nikoga izdvajati, jer je cijela momčad bila na visini. Dečki se bore, promoviraju zajedništvo, a na tribinama nema neugodnih scena. Ova reprezentacija nudi drugačiju opciju."

Hrvatski strateg je naglasio kako je u idućim danima najvažnije odmoriti igrače, posebice one koji su ponijeli najveći teret dosadašnjeg dijela natjecanja.

"Dečki su umorni i moramo ih dovesti u stanje da se mogu nositi s nadolazećim izazovima," poručio je dodavši kako će u zadnjem susretu drugog kruga protiv Francuske koja nema većeg značaja jer su obje reprezentacije izborile polufinale, odmarati neke igrače.

"Moramo paziti da ne potrošimo igrače. Neki su igrali više, a neki manje i treba to dozirati," najavio je Červar osvrnuvši se i na izjavu francuskog izbornika Claudea Oneste koji je izjavio "još se nisam vidio sa Linom Červarom i nismo se dogovorili hoćemo li igrati karte ili rukomet". No Červar je bio jasan. "Igrat ćemo rukomet, a ne karte. Mi uvijek igramo na pobjedu, bez obzira na sastav".

Hrvatski izbornik je bio prepun hvale za igra francuske reprezentacije za koju smatra da je uz Hrvatsku obilježila svjetski rukomet posljednjih godina.

"Francuska je vrlo jaka i nezgodna. Igraju pametno, strpljivo i ne srljaju. Prepuni su samopuzdanja. Na njihovu igru moramo odgovoriti brzinom i odgvornom igrom," naglasio je hrvatski strateg koji se nije želio previše baviti kalkulacijama o mogućem suparniku u polufinalu.

"Moja prognoza je da će u polufinale iz druge skupine proći Poljska i Danska, a sasvim je svejedno tko će nam biti suparnik," zaključio je Červar. (hina/metro-portal)

26.01.2009. 19:53:47
http://metro-portal.hr/cervar-igrat-cemo-rukomet-a-ne-karte/14425/