Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2010. 20:39:27
SVE HRVATSKE MEDALJE

Červar čestitao Francuzima na zlatu

Premijerka Jadranka Kosor poljupcima je čestitala rukometašima na uspjehu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar čestitao je Francuzima na pobjedi u finalnom susretu Europskog prvenstva, ali i svojim odabranicima na odličnoj igri protiv olimpijskih i svjetskih prvaka.

"Nemamo se čega sramiti. Odlično smo igrali u pojedinim trenucima utakmice. No, protiv Francuza nismo imali pravo na pogrešku jer su Francuzi kažnjavali sve naše pogreške. Koncem prvog poluvremena smo ispustili tri gola viška, a na koncu je presudio višak kvalitetnih igrača u francuskoj reprezentaciji," kazao je Červar.

Kapetan hrvatske vrste Igor Vori je priznao kako Francuzi u ovom trenutku imaju bolju momčad.

"Imamo puno mladih igrača, a to nema niti jedna druga reprezentacija. Sve ostale ekipe morat će pomladiti sastav, a mi smo to već napravili. Francuzi su prava momčad što su dokazali kada se nisu zbunili kada su gubili tri razlika, a u drugom dijelu su maksimalno iskoristili neke naše pogreške i došli do prednosti koju su do konca sačuvali," kazao je Vori.

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je ukupno devet medalja na velikim međunarodnim natjecanjima - tri zlata, pet srebra i jednu broncu.

Zlatne medalje hrvatski rukometaši su osvojili na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, na OI u Ateni 2004. godine, te na SP-u u Portugalu 2003. godine.

SVE HRVATSKE MEDALJE:

OLIMPIJSKE IGRE:

1. mjesto - 1996 u Atlanti

1. mjesto - 2004. u Ateni

SVJETSKA PRVENSTVA:

1. mjesto - 2003. u Portugalu

2. mjesto - 2009. u Hrvatskoj

2. mjesto - 2005. u Tunisu

2. mjesto - 1995. na Islandu

EUROPSKA PRVENSTVA

2. mjesto - 2010. u Austriji

2. mjesto - 2008. u Norveškoj

3. mjesto - 1994. u Portugalu

Inače, svečana podjela odličja na IX. Europskom prvenstvu u rukometu u bečkom Stadthalleu imala je pomalo neuobičajeni ceremonijal u kojemu su sudjelovali i predsjednik Republike Austrije Heinz Ficher, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i ministrica športa Francuske Roselyne Bachelot-Narquim.

Srebrno odličje našim rukometašima uručio je Heinz Ficher, a Jadranka Kosor, koja je na sebi imala trenirku hrvatske rukometne reprezentacije, poljupcima je čestitala svim igračima i izborniku Lini Červaru, te se rukovala s igračima Islanda i Francuske koji su osvojili brončanu, odnosno zlatnu medalju. Ministrica Roselyne Bachelot-Narquim imala je na sebi dres francuske reprezentacije. (hina/metro-portal)

 

31.01.2010. 20:39:27
http://metro-portal.hr/cervar-cestitao-francuzima-na-zlatu/31864/