Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 15:21:42
AHMADINEDŽAD UPOZORIO

Centri političke i ekonomske moći ne žele da ostale zemlje napreduju

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva u nedjelju je doputovao u Teheran gdje je s iranskim čelnicima razgovarao o posredovanju velikih sila, kada je riječ o nuklearnom pitanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Lula se u nedjelju ujutro sastao s iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom, a potom ga je primio iranski duhovni vođa Ali Hamnei.

Ahmadinedžad je zahvalio Luli, "koji je stao u obranu prava iranskoga naroda i njegova stajališta, kada je riječ o reformi svjetskoga poretka", stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama iranskog predsjedništva.

"Živimo u svijetu u kojemu nekoliko zemalja ima pod kontrolom političke i ekonomske centre te moć posredovanja u svijetu i koje ne žele da ostale zemlje nepreduju", rekao je Ahmadinedžad aludirajući na međunarodnu, osobito zapadnjačku aktivnost protiv iranskoga nuklearnog programa.

"Zajedno možemo izmijeniti te nepravedne okolnosti te dovesti do potrebnih promjena. Ovaj posjet označava početak ozbiljne suradnje između dvaju velikih naroda", kazao je. Predsjednik Lula je rekao da "odnose s Iranom Brazilci smatraju strateškima, jer obje zemlje mogu nastaviti djelovati s još više snage". (hina/metro-portal)

16.05.2010. 15:21:42
http://metro-portal.hr/centri-politicke-i-ekonomske-moci-ne-zele-da-ostale-zemlje-napreduju/40137/