Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2017. 20:01:00
MA DA?

Ćelavi muškarci napetiji su ženama

Dvije trećine muškaraca će do svoje 35 godine doživjeti određeni gubitak kose, dok će do 50 godine čak njih 85% proživjeti značajniji gubitak kose - ali to nema veze

Ne bojte se ćelavosti, nema razloga
Ne bojte se ćelavosti, nema razloga (Arhiva)

Ćelavi muškarci doživljavaju kao snažniji, dominantniji i općenito "muškiji" od nas dlakavih po tjemenu. Stoga, doista nema razloga za brigu ili paniku ukoliko ste jedan od mnogih muškaraca koji imaju problema sa gubitkom kose.

Studija, koja se prvenstveno bazira na mišljenjima, željama i viđenjima žena, govori da ni u kom slučaju ne nosimo tupe, periku ili da pokušavamo ostatkom kose prekriti dijelove glave gdje kose nema. Ne skrivajmo svoju ćelavost.

Žene će ćelave muškarce doživljavati kao pouzdanije.

Prema američkom udruženju koje se bavi problemom gubitka kose dvije trećine muškaraca će do svoje 35 godine doživjeti određeni gubitak kose, dok će do 50 godine čak njih 85% proživjeti značajniji gubitak kose.

Naravno postoje i problemi s gubitkom kose i kod muškaraca mlađih od 22 godine kojima se javljaju i određene psihološke indikacije zbog samog gubitka kose u takozvanom cvijetu mladosti.

Stoga umjesto skrivanja ćelavosti, prikrivanja perikama ili ostatkom kose, muškarce se potiče da glavu obriju do kraja. Da prihvate ćelavost kao stil življenja.

Današnje je društvo u potpunosti prihvatilo ćelave muškarce, a u nekim sferama društva njih se smatra pouzdanijima, ozbiljnijima i sigurnijima. Stoga je i kod tih muškaraca sve više trend da već na prve znakove ćelavosti odnosno gubitka kose glavu, odnosno tjeme obriju do kraja.

Sve dobre strane ćelavosti pročitajte na portalu Gentleman.hr

03.04.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/celavi-muskarci-napetiji-su-zenama/104095/