Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2011. 12:55:00
MIP

Čehok izgubio zastupnički imunitet, zlouporabio položaj i ovlasti?

Iako iz DORH-a to do sada nisu željeli potvrditi, ali ni opovrgnuti, hrvatski mediji su ranije pisali da USKOK Čehoka istražuje zbog sumnji u nezakonitosti

Ivan Čehok
Ivan Čehok (Davor Pongračić/CROPIX)

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je danas Saboru da udovolji zahtjevu USKOK-a te skine zastupnički imunitet nezavisnom zastupniku, varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku kako bi ga policija mogla uhititi i pritvoriti zbog sumnje da je počinio kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela te zlouporabe položaja i ovlasti, javlja Hina.

Zahtjev USKOK-a stigao je u Sabor jučer, a njime se od Sabora traži da odobri lišavanje slobode Čehoka te da mu se odredi mjera pritvora i istražnog zatvora.

MIP je danas jednoglasno Saboru predložio da odobri taj USKOK-ov zahtjev.

U zahtjevu stoji da se Čehoka osnovano sumnjiči da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenog djela (članak 333. stavak 1. Kaznenog zakona) te tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti (članak 337. stavak 1. i 4.).

Očekuje se da će Sabor o predloženoj odluci MIP-a glasovati sutra.

Iako iz DORH-a to do sada nisu željeli potvrditi, ali ni opovrgnuti, hrvatski mediji su ranije pisali da USKOK Čehoka istražuje zbog sumnji u nezakonitosti oko zamjene zemljišta kod varaždinskog groblja, kao i poslova vezanih uz projekt mehaničko-biološke obrade otpada.

Navodno se među tridesetak stranica iz zadnjeg izvješća o Poglavlju 23, koje je vlada uputila u Bruxelles i koje nisu dostupne javnosti jer opisuju istrage DORH-a i USKOK-a, nalaze i one posvećene istragama protiv Čehoka.

09.06.2011. 12:55:00
http://metro-portal.hr/cehok-izgubio-zastupnicki-imunitet-zlouporabio-polozaj-i-ovlasti/59925/