Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2011. 14:34:00
FINALE KUPA

Cedevita i Zagreb u finalu Kupa Dražena Petrovića

Kup nazvan po legendi hrvatskoj sporta vrednuje uspjehe klubova u nacionalnim prvenstvima u četiri dobne kategorije

Fotografija vijesti

Zagrebu CO i Cedeviti danas su svečano uručene pozivnice za sudjelovanje u prvom izadnju Kupa Dražena Petrovića koje se igra 23. rujna, javlja Hina.

Kup Dražena Petrovića jedinstveno je natjecanje idejni začetnik kojega je Željko Došen, a koje vrednuje uspjehe klubova u nacionalnim prvenstvima u četiri dobne kategorije, seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i kategoriji mlađih kadeta. Uspjesi u svakoj kategoriji se jednako vrednuju, naslov prvaka vrijedi 50 bodova, drugo mjesto 40, treće 30, četvrto 25... te se zbrajanjem svih bodova dobila konačna ljestvica uspješnosti.

Za sezonu 2010/11. najuspješniji klub je Zagreb CO sa 150 bodova, a drugo mjesto osvojila je Cedevita sa 120, te će ta dva kluba odmjeriti snage u finalu 23. rujna i to u tri dobne kategorije - seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj - a naslov pobjednika osvojit će klub koji ostvari dvije pobjede.

Treće mjesto zauzela je Dubrava sa 102 boda, četvrto Zadar sa 96, a peto Cibona sa 83.

Ideju o Kupu Dražena Petrovića je podržao i HKS.

"Politika saveza je da se da naglasak na radu s mladima, te smo stoga u potpunosti podržali ideju ovakvog klupskog kupa koji će pokazati u kojem se klubu najbolje radi", izjavio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Uz odigravanje tri utakmice koje će odrediti pobjednika prvog Kupa Dražena Petrovića, tijekom košarkaške "fešte" koja se priprema za 23. rujna bit će dodijeljene nagrade i u pet različitih kategorija koje obuhvaćaju različite vidove bavljenja košarkom, a u četvrtak su objavljene nominacije u svakoj kategoriji.

30.06.2011. 14:34:00
http://metro-portal.hr/cedevita-i-zagreb-u-finalu-kupa-drazena-petrovica/60783/