Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2010. 09:40:00
CASUAL SEXY

Castro - bliskoistočni H&M

VIDEO - Cjenovno pristupačna moda za mlade dolazi iz Tel Aviva, Castro je spreman za okršaj s H&M-om i Zarom

Castro
Castro (Wikipedia)

Iako ime može upućivati na to da bi se moglo raditi o vojničkim uniformama za Kubance, Castro je modna marka iz Izraela s ambicijom da postane novi H&M. Poduzeće je u Tel Avivu osnovao Aharon Castro prije čak 60 godina, a danas ima prodavaonice u Njemačkoj, Rusiji, Švicarskoj, Ukrajini i na Tajlandu. 

Revije Castra, na kojima se predstavljaju nove kolekcije za muškarce i žene, najveći su modni događaj u zemlji. Nedavno su u Izraelu prve prodavaonice otvorili Zara, Mango i H&M, ali ih čega teška borba za svakog kupca s obzirom da za Castrom luduju svi mladi Izraleci te niz pjevača, glumaca i drugih poznatih osoba.

>>Francuska elegancija u H&M-u

Istovremeno, Castro se odlučio na širenje po Europi gdje su mu glavni konkurenti upravo modni giganti iz Švedske i Španjolske. "Pratimo međunarodne trendove, cjenovno smo vrlo dostupni, na razini H&M-a, važna nam je kvaliteta, ali naša odjeća ima i ono nešto vlastito zbog čega vjerujemo u uspjeh", kaže Etty Rotter, dizajnerica i kći osnivača.

Castro svoju modu definira kao 'casual sexy'. Glavna ciljna skupina su mladi ljudi koji vole raditi, ali i uživati u životu. Iz Izraela izravno dolazi tek oko 30% odjeće, dok se ostatak proizvodi u Turskoj, Italiji i Aziji. 

Pogledajte kolekciju za zimu 2010:

07.09.2010. 09:40:00
http://metro-portal.hr/castro-bliskoistocni-h-and-m/47460/