Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2011. 19:05:29
OTKAZ U CHELSEA

Carlo Ancelotti uzima odmor od nogometnog ludila

Ancelotti želi analizirati svoj dosadašnji rad i vidjeti kako dalje, na odmoru nije bio od 1995. godine

Carlo Ancelotti i Terry
Carlo Ancelotti i Terry (Wikipedia)

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti, nakon što je dobio otkaz u redovima Chelsea, namjerava uzeti godinu dana odmora kako bi ponovo 'napunio baterije', piše Hina.

"Bez pravog odmora sam od 1995. godine. Zbog toga iduće sezone nemam namjeru voditi niti jedan klub. Želim se dobro odmoriti, malo usporiti. Želim analizirati svoj dosadašnji rad i vidjeti kako dalje," kazao je Ancelotti.

U prvoj sezoni na klupi londonskog kluba osvojio je prvenstvo i FA kup, no ove sezone Chelsea je ostao bez trofeja. Zbog toga je i dobio 'cipelu'. "U Londonu se osjećam sjajno, zbog toga ostajem živjeti u ovom gradu," dodao je.

Tijekom trenerske karijere Ancelotti je vodio i Regginu, Parmu, Juventus i Milan. Ukupno je osvojio 12 trofeja pri čemu i dva europska naslova na klupi Milana. U elitnom nogometnom natjecanju dva puta je slavio i kao igrač, također u Milanu i jedan je od šest trenera koji su osvojili Kup/Ligu prvaka i kao igrač i kao trener. To je uspjelo i Miguel Munozu, Josepu Guardioli, Giovanniu Trapattoniju, Johanu Cruyffu i Franku Rijkaardu.

06.06.2011. 19:05:29
http://metro-portal.hr/carlo-ancelotti-uzima-odmor-od-nogometnog-ludila/59807/