Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2009. 19:06:15
hrvati uz engleze

Capello neće poštedjeti Ukrajinu

Ukrajincima protiv "Gordog Albiona" igra jedino pobjeda, dok je "vatrenima" dovoljan remi ili pak engleska pobjeda.

(Getty Images)

Fabio Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, još jednom je umirio hrvatsku sportsku javnost potvrdivši da na Ukrajince ide s najboljom jedanaestoricom.

Ukrajini je ovo presudna utakmica, indirektno i nama, ali Englezi ne moraju srljati obzirom da su u osam nastupa izvojevali i osam pobjeda. Upravo to i zabrinjava, jer Engleskoj pobjeda nije imperativ, iako se iz riječi Fabija Capella to ne da naslutiti.

"Hrvatska se ne treba brinuti, u Ukrajini ćemo igrati na pobjedu. Ja želim pobjedu u svakoj utakmici," izjavio je engleski izbornik na novinarskoj konferenciji u Dnjipropetrovsku.

Capello je poručio kako će na travnjak Dnjipro Arene istrčati najjači engleski sastav. "Protiv Ukrajine ćemo igrati s najboljim igračima i želim vidjeti svoje igrače u najboljem izdanju. Želim kod njih vidjeti želju i motiv kao u dosadašnjim susretima."

Engleski izbornik je naglasio kako očekuje iznimno tešku i čvrstu utakmicu.

"Očekujem tvrdu utakmicu i morat ćemo igrati dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat.

Ukrajina je izravni suparnik hrvatskoj reprezentaciji za plasman u dodatne kvalifikacije. Ukrajincima protiv Engleza igra jedino pobjeda.

Hrvatska će svakako navijati za pobjedu Engleske, ili pak remi, jer bi pobjeda Ukrajine bila najveći hrvatski poraz. (hina/metro-portal)

09.10.2009. 19:06:15
http://metro-portal.hr/capello-nece-postedjeti-ukrajinu/23949/