Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2019. 09:44:00
FESPA 2019

Canon predstavio revolucionarne inovacije iz područja grafike velikog formata

Na sajmu FESPA korisnici su mogli vidjeti kako postignuti radnu izvrsnost novim tehnološkim inovacijama iz svijeta digitalnog tiska

Océ Arizona 6170
Océ Arizona 6170 (Canon)

Na sajmu FESPA 2019 (od 14. do 17. svibnja 2019., Messe München, Njemačka,) Canon je predstavio neke revolucionarne inovacije koje će olakšati proizvođačima natpisa i grafike stvaranje kvalitetnih proizvoda za krajnje korisnike i poboljšavanje operativne učinkovitosti radi rasta poslovanja.

Na Canonovom se štandu posebno isticalo sljedeće:

  • nedavno predstavljen 64-inčni tiskarski stroj na role Océ Colorado 1650 s novom tintom Canon UVgel i tehnologijom Océ FLXfinish (vidi zasebnu obavijest)

  • Océ Colorado 1640 s automatiziranim integriranim tijekom rada za tisak i rezanje

  • prvu demonstraciju serije UV plošnih tiskarskih strojeva Océ Arizona 1300 na jednom međunarodnom događanju (vidi zasebnu obavijest)

  • Océ Arizona 6170 s visokoprotočnom vakuumskom pumpom (High Flow Vacuum, HFV) za preciznu registraciju prilikom rada s krutim medijima

  • 24-inčni tiskarski stroj velikog formata imagePROGRAF PRO-2000 koji koristi medije otporne na vlagu

Poticanje novih mogućnosti

Posjetitelji Canonova štanda pronašli su nove tehnologije, zanimljive kreativne primjene i optimizirane sveobuhvatne tijekove rada koji će im pomoći da potaknu svoj rast kroz poboljšanu proizvodnu učinkovitost i usložnjavanje ponude proizvoda.

Kako bi korisnici mogli ponuditi nove primjene, Canon je na sajmu FESPA 2019 predstavio tiskarski stroj za tisak iz role Océ Colorado 1650 . Novi tiskarski stroj optimizira produktivnost i performanse na samoljepljivom vinilu, zidnim oblogama, platnima, mekim materijalima za natpise, grafici s prednjim i pozadinskim osvjetljenjem kao i na papiru bez premaza te donosi tehnologiju Océ FLXfinish, nudeći kupcima izbor između mat ili sjajnog načina rada na istoj vrsti medija bez promjene tinte na jednom stroju radi veće svestranosti primjena.

Model Océ Arizona 1380 GT, dio serije tiskarskih strojeva Océ Arizona 1300, prvi se put izlaže na jednom međunarodnom događaju nakon njegova predstavljanja u siječnju 2019.. Ovaj UV plošni stroj na sajmu FESPA 2019 demonstrirat će mogućnost tiskanja na krute i savitljive medije. Pouzdano će i cjenovno učinkovito proizvoditi i teksturirane primjene pomoću uređaja Océ Touchstone i pokazati posjetiteljima kako ponuditi profinjen tisak koji se lako koristi, dodajući taktilne elemente tiskarskim projektima radi postizanja veće dobiti. Océ Arizona 1380 GT dolazi uz Océ Arizona Xpert - jedinstveno softversko rješenje za tijek rada koje omogućuje stvaranje „recepata" za složene projekte radi postizanja istinske učinkovitosti i ubrzanja vremena isporuke.

Ubrzavanje operativne učinkovitosti

U skladu sa svojim nastojanjima da pomogne kupcima u optimizaciji operativne učinkovitosti, Canon je blisko surađivao s partnerom za završnu obradu Fotoba na dizajnu novog automatiziranog rješenja za tisak i rezanje za primjene na rolama proizvedenim pomoću Canonovih UVgel strojeva (Océ Colorado 1640 i 1650). Naslanjajući se na tehnologiju već predstavljenu na sajmu FESPA 2018, to rješenje - koje će biti komercijalno dostupno kasnije tijekom ove godine - spaja tiskarski stroj na role Océ Colorado s rezačem iz serije Fotoba XLD. Time se omogućuje automatizirana završna obrada otisnutog materijala i tisak bez napusta, a bez ručnog rukovanja uređajem i medijima.

Modul za automatsko umetanje prenosi otisnutu rolu medija s tiskarskog stroja na rezač. To omogućuje automatski nastavak rezanja, uklanjajući potrebu za ručnim intervencijama operatera i skraćujući vrijeme nedostupnosti uslijed ručnog umetanja. Radna brzina od 18 metara u minuti moguća uz uređaj Fotoba XLD usklađena je s ultravelikim brzinama tiska strojeva Océ Colorado, što omogućuje iznimnu produktivnost pri tisku velikih količina grafike kao što su posteri bez napusta.

Za kupce koji žele optimizirati proizvodnju na izazovnim medijima, kao što su rebrasti karton i šperploča, demonstriran je rad stroja Océ Arizona 6170 s visokoprotočnom vakuumskom pumpom (High Flow Vacuum, HFV) koja medije drži priljubljenima uz plošnu podlogu radi precizne registracije uz skraćivanje vremena pripreme od strane operatera. Taj uređaj, povezan sa softverom za tijek rada Océ ProCut, pokazat će posjetiteljima kako automatizirano rezanje može eliminirati potrebu za ručnim intervencijama i ubrzati proizvodnju, omogućujući premještanje stručnog kadra na druga mjesta u proizvodnom lancu.

Kao dio Canonova bogata portfelja proizvoda koji rade s velikim formatima posjetitelji su vidjeli 24-inčno tiskanje pomoću uređaja imagePROGRAF PRO-2000 na medije otporne na vlagu namijenjene natpisima, posterima, samoljepljivoj grafici i skočnim pločama za prikaz. Kad se koriste Canonovi mediji otporni na vlagu, nema potrebe za laminacijom zahvaljujući njihovom sloju koji upija tintu, a koji se sastoji od spoja za vezivanje koji je slabo topljiv u vodi. Uz mogućnosti kao što su matirani polipropilen, samoljepljivi vinil i vinil za natpise, ponuda medija otpornih na vlagu predstavlja lak, brz i cjenovno pristupačan izbor kupcima za proizvodnju otisaka za upotrebu na otvorenim i u zatvorenim prostorima koji mogu potrajati i do šest mjeseci.

Posjetitelji Canonova štanda mogli su istražiti i cijeli niz grafičkih i maloprodajnih ukrasnih elemenata izrađenih u sklopu promocije knjige „Speed" koja pokazuje kako robne marke mogu iskoristiti tisak za stvaranje dosljednih i emocionalno angažiranih iskustava za kupce, potičući dolazak novih i zadržavanje postojećih klijenata. Od poticanja prodaje u trgovinama pa do ukrasnih materijala za interijere za unaprjeđivanje iskustva robne marke kod kupaca, primjene iz kampanje „Speed" demonstriraju ulogu tiska u višekanalnom predstavljanju.

Michele Tuscano, potpredsjednik za grafiku velikog formata u Canonu EMEA, komentirao je: "Davatelji usluga tiska grafike velikog formata stalno traže načine za diversifikaciju promjenljive mješavine proizvoda i upravljanje njome kao i rukovanje sve većim količinama. Predstavljanjem uređaja Océ Arizona 1300 početkom ove godine i predstavljanjem stroja Océ Colorado 1650 ovdje na sajmu FESPA 2019 fokusirali smo se na nastojanja da inoviramo u odgovaranju na te izazove i pomognemo korisnicima da potaknu rast i upravljaju njime."

"Na sajmu FESPA korisnici su mogli vidjeti kako postignuti radnu izvrsnost novim tehnološkim inovacijama iz svijeta digitalnog tiska uz svesrdnu podršku naših partnera. Pokušavamo inspirirati posjetitelje i unosnim mogućnostima koje prate pretvaranje trenutnih primjena u nešto što nudi još više vrijednosti, uz mogućnost lansiranja svog poslovanja još više prema uspjehu."

18.05.2019. 09:44:00
http://metro-portal.hr/canon-predstavio-revolucionarne-inovacije-iz-podrucja-grafike-velikog-formata/118517/