Metro-portal.hr

objavljeno 18.08.2019. 09:47:00
NAGRADE

Canon dobio 5 EISA nagrada za 2019.

Budućnost fotografije i videografije u Canonovim je rukama – to potvrđuje pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon EOS RP
Canon EOS RP (Canon)

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši - udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Canon s ponosom predstavlja nagrađene proizvode:

  • Canon EOS RP ponio je EISA-inu titulu „Best Buy" fotoaparata punog kadra za 2019./2020.

  • RF 28-70mm F 2L USM proglašen je EISA-inom inovacijom u svijetu objektiva za 2019./2020.

  • RF 50mm F 1.2L USM ponio je titulu EISA-inog standardnog objektiva fiksne žarišne duljine za 2019./2020.

  • RF 24-105mm F 4L IS USM proglašen je EISA-inim standardnim zum objektivom za 2019./2020.

  • EF 600mm f/4L IS III USM proglašen je EISA-inim super-telefoto objektivom fiksne žarišne duljine za 2019./2020.

Već desetljećima Canon razvija ključne komponente slikovnih tehnologija koristeći pritom interne resurse za istraživanje i razvoj cijele ponude: od tijela bez zrcala do objektiva EF. Stručnost i tehničko znanje stvaraju inovativne proizvode koji dobivaju nagrade. Sustav EOS R, osmišljen u skladu s tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika, nudi sve najbolje od izvornog EOS svijeta. Plitki stražnji fokus nosača objektiva RF i širok promjer od 54 mm omogućili su Canonovim optičkim inženjerima razinu slobode potrebnu za stvaranje nove generacije optike i postizanje ravnoteže između smanjenja dimenzija sustava, slika visoke kvalitete i visokih performansi.

Ranije ove godine Canon je dokazao svoju predanost budućnosti sustava EOS R najavom linije robusnih objektiva. Tijekom 2019. bit će predstavljeno ukupno šest objektiva RF, a u 2020. slijedi dodatno proširenje te ponude. U skoroj budućnosti očekuju se i ažuriranja sustava EOS R, uključujući tiho, brzo i glatko automatsko fokusiranje i konstantan otvor blende. Uz snažan fokus na razvoju novih tehnologija, Canon stvara alate za budućnost slikovne tehnologije, oslanjajući se pritom na sustav EOS R, proširujući njegove mogućnosti i nudeći svestrane proizvode u cijeloj gami - od fotoaparata punog kadra bez zrcala do DSLR-a.

„Odavno je poznato da Canon razvija najbolje proizvode u klasi, utemeljene na tri ključna elementa slikovnih tehnologija: objektivima, senzorima i procesorima. Te se revolucionarne komponente nalaze u cijeloj liniji - od proizvoda namijenjenih fotografiji, preko kinematografije i televizijske produkcije - a to je nešto na što smo doista ponosni", rekao je Yuko Tanaka, direktor marketinga proizvoda u Canonu Europe. „Želja nam je stalno inovirati, što drži Canon na samom vrhu optičke izvrsnosti jer naša stručnost oblikuje standard branše za razvoj objektiva. Ove EISA-ine nagrade potvrđuju da smo 100 % predani ponudi vrhunskog slikovnog iskustva svakome od naših korisnika. Sretni smo što EISA prepoznaje vrijednost našeg sustava EOS R, tijela i objektiva. Naša tradicija u optici i dalje utire put budućim inovacijama u branši."

U budućnosti će Canon nastaviti ulagati u nenadmašeni svijet EOS-a novom ponudom fotoaparata i objektiva RF i EF, postavljajući nove standarde u kvaliteti slike, optičkoj izvrsnosti i performansama - sve uz zadovoljenje sve raznolikije potražnje kupaca.

EISA kroz glasovanje u kojem sudjeluje poznati panel stručnjaka i urednika 55 međunarodno poznatih časopisa o potrošačkoj elektronici iz 29 država izdvaja proizvode koji spajaju najnapredniju stručnost i poželjne karakteristike u svojoj klasi. Prilikom obrazloženja nagrada dodijeljenih Canonovim proizvodima EISA-in sudački panel naveo je sljedeće:

EISA-in standardni objektiv fiksne žarišne duljine za 2019./2020.: Canon RF 50mm F1.2L USM

Canon RF 50mm F1.2L USM beskompromisan je standardni objektiv velikog otvora blende koji demonstrira potencijal novog nosača objektiva EOS RF. Spajajući vrlo svijetli maksimalan otvor blende s impresivnom oštrinom od f/1.2, objektiv zahvaljujući svojoj blendi s 10 listova nudi i privlačan bokeh. Praktičan prsten za kontrolu objektiva omogućuje fotografu podešavanje parametara fotografiranja. Precizni optički sklop namijenjen je zahtjevnoj upotrebi i može izdržati izazovne uvjete rada uz davanje izvrsnih rezultata pri bilježenju raznih objekata, uključujući portrete i fotografiranje vjenčanja.

Saznajte više ovdje: https://www.canon.hr/lenses/canon-rf-50mm-f-1-2l-usm-lens/

EISA-in standardni zum objektiv za 2019./2020.: Canon RF 24-105mm F4L IS USM

Ovaj zum objektiv visoke kvalitete savršen je svakodnevni pratitelj Canonove nove vrste fotoaparata punog kadra bez zrcala EOS R. Nudi iznimno svestran raspon zuma koji pokriva sve, od širokokutnih pejsaža do kratkih telefoto portreta, a pritom nudi dosljedno visoku kvalitetu slike pri svim otvorima blende i žarišnim duljinama. Canonovo Nano USM fokusiranje nudi tiho i precizno automatsko fokusiranje pri snimanju fotografija i videozapisa. Prati ga i krajnje učinkovita optička stabilizacija slike koja čini slike oštrima prilikom snimanja s dugim brzinama rada zatvarača. Robusna konstrukcija otporna na vremenske uvjete predstavlja točku na „i" ovog impresivno svestranog proizvoda.

Saznajte više ovdje: https://www.canon.hr/lenses/canon-rf-24-105mm-f-4l-is-usm-lens/

EISA-ina inovacija u svijetu objektiva za 2019./2020.: Canon RF 28-70mm F2L USM

Canon RF 28-70mm F2L USM prvi je standardni zum objektiv za fotoaparate punog kadra bez zrcala koji zadržava konstantan otvor blende od f/2 u cijelom svojem rasponu žarišne duljine. To fotografima omogućuje ograničavanje dubine polja do razine koja je dosad bila moguća samo kod objektiva fiksne žarišne duljine kao i brži rad zatvarača u uvjetima slabog osvjetljenja. Kvaliteta i oštrina slike izvrsni su u cijelom rasponu zuma, dok USM motor nudi brzo i pouzdano automatsko fokusiranje. Ovaj objektiv na spektakularan način pokazuje što je sve moguće uz RF nosač.

Saznajte više ovdje: https://www.canon.hr/lenses/canon-rf-28-70mm-f-2l-usm-lens/

EISA-in „Best Buy" fotoaparat punog kadra za 2019./2020.: Canon EOS RP

EOS RP je Canonov cjenovno vrlo pristupačan novi model na tržištu fotoaparata punog kadra bez zrcala. Utemeljen je na 26,2-megapikselnom senzoru i snažnom procesoru DIGIC 8 te može ponuditi izvrsnu kvalitetu slike. Još jedna njegova velika prednost jest vrlo osjetljiv hibridni sustav automatskog fokusiranja u 4779 točaka koji omogućuje pouzdano fokusiranje i u uvjetima iznimno slabog osvjetljenja. Kompaktno i lagano tijelo može se koristiti s iznimnim novim objektivima RF i svim postojećim objektivima EOS EF i EF-S uz pomoć Canonova prilagodnika za nosač EF-EOS R. Optimiziran raspored kontrola i detaljan LCD dodirni zaslon znatno olakšavaju korištenje ovog fotoaparata.

Saznajte više ovdje: https://www.canon.hr/cameras/eos-rp/

EISA-in super-telefoto objektiv fiksne žarišne duljine za 2019./2020.: Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Kao njegov manji brat, model EF 400mm f/2.8L IS III USM, ovaj super-telefoto objektiv koristi posve nov optički dizajn kako bi ponudio izvanrednu kvalitetu slike popraćenu konstrukcijom od magnezijeve slitine i titana koja smanjuje masu bez kompromisa u čvrstoći i kvaliteti. Ultrazvučni motor omogućuje iznimno brzo automatsko fokusiranje, dok ugrađena tehnologija stabilizacije slike nudi snimanje iz ruke uz brzine rada zatvarača do četiri razine sporije od normalne. Zahvaljujući otvoru blende f/4, ovaj se objektiv može kombinirati s produžnim dijelom Canon Extender EF 2.0x III radi postizanja žarišne duljine od 1200 mm uz zadržavanje automatskog fokusiranja.

Saznajte više ovdje: https://www.canon.hr/lenses/ef-600mm-f-4l-is-iii-usm/

Službena EISA-ina svečanost dodjele nagrada održat će se u Berlinu, 6. rujna 2019.

Piše: Sanja Ledinek
18.08.2019. 09:47:00
http://metro-portal.hr/canon-dobio-5-eisa-nagrada-za-2019/120138/