Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2011. 12:27:00
RAT TAKSISTA

Cammeo podnio četiri kaznene prijave protiv Radija Taxi Zagreb

Iz Taxi Cammea poručuju da im je dosta nasilničkog ponašanja od strane nekih članova Radija Taxi Zagreb, koji ne prezaju ni od fizičkih napada na njihove zaposlenike

Fotografija vijesti

Zbog čestih fizičkih i verbalnih napada od strane članova Radio Taxi Zagreb, tvrtka Taxi Cammeo podnijela je četiri kaznene prijave protiv ovog udruženja taksista, rekli su danas na konferenciji za novinare predstavnici tvrtke, prenosi Hina.

Taxi Cammeo podnio je kaznene prijave za neovlašteno snimanje i prisluškivanje, za uvredu fizičke osobe (vlasnika Cammea) i pravne osobe (tvrtke Cammeo), za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog toga što, kako navode, Udruženje autotaksi prijevoznika krši poslovne običaje sredine u kojoj djeluje, a policiji su prijavili da je taksist Radio Taxi Zagreba nedavno napao Cammeova taksistu.

Tehnički direktor Cammea Dražen Medić rekao je da se Cammeove djelatnike najviše napada na autobusnom i željezničkom kolodvoru te u zagrebačkoj zračnoj luci.

Naveo je da ih se napada plinskim pištoljem i palicama ili ih se pokušava izgurati s ceste drugim vozilima. "Gdje je granica?", upitao je Medić i dodao da će o svemu izvijestiti i zagrebačku Gradsku skupštinu. Ustvrdio je kako bi se i Obrtnička komora, koje su članovi, trebala usprotiviti takvu ponašanju.

Ocijenivši da je "takvo ponašanje članova Radio Taxija krajnje primitivno, bahato i drsko", naglasio je da Cammeovi djelatnici nijedanput nisu napali članove Radio Taxi Zagreba te da samo rade svoj posao. Pritom je pozvao sve taksiste u gradu na mir.

Direktor Cammea Vladimir Minovski rekao je da njegova tvrtka u Zagrebu namjerava povećati broj vozila, zaposliti oko 300 novih djelatnika i vozača te zatražiti nove licencije i koncesije.

Također, odbio je optužbe nekih Cammeovih djelatnika, objavljene u medijima, da im se ne plaćaju prekovremeni sati. Naši djelatnici rade 48 sati na tjedan i ako žele, mogu raditi i prekovremeno, a ti sati su im plaćeni, rekao je.


11.07.2011. 12:27:00
http://metro-portal.hr/cammeo-podnio-cetiri-kaznene-prijave-protiv-radija-taxi-zagreb/61168/