Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2013. 11:25:00
LOOL

Cameron želi cenzuru medija zbog Snowdena

David Cameron u ponedjeljak je zaprijetio da će pokušati spriječiti objavu podataka koji dolaze od bivšega američkog zaposlenika tajne službe Edwarda Snowdena

Pravo lice
Pravo lice "zapadne demokracije" (Screenshot YouTube)

'Ukoliko (mediji) ne pokažu određenu socijalnu odgovornost vladi će biti vrlo teško ne djelovati', rekao je Cameron pred članovima britanskog parlamenta. Britanski Guardian objavio je štetne informacije nakon što je prvobitno uredništvo pristalo uništiti ostale osjetljive podatke, rekao je.

Britanski premijer u petak je optužio Snowdena i uredništvo novina koje nije imenovao kako pomažu britanskim neprijateljima da izbjegnu nadzor britanskih obavještajnih službi, dodavši da će zbog toga biti teže održati sigurnost u Britaniji.

Objavljivanje informacija o aktivnostima britanske agencije i njezine suradnje s američkom Agencijom za nacionalnu sigurnosti (NSA) dovelo je vladu u neugodnu situaciju te razljutilo mnoge zastupnike Konzervativne stranke koji su uvjereni da se na taj način naštetilo nacionalnoj sigurnosti.

Otvoreno pokazavši kako je njegovo strpljenje pri kraju, Cameron je zastupnicima rekao da ne želi zaratiti s novinama koje objavljuju takve informacije te da se nada da će njihova uredništva ubuduće izmijeniti način razmišljanja, ponašanja i aktivnosti. 

29.10.2013. 11:25:00
http://metro-portal.hr/cameron-zeli-cenzuru-medija-zbog-snowdena/81322/