Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2010. 11:32:00
OCEAN PANDORE

Cameron: Radnja Avatara 2 odvijat će se pod morem

Slavni redatelj otrkio je nove pojedinosti nastavka koji će sasvim sigurno doživjeti veliki uspjeh

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (FOX)

Na današnji Dan planeta Zemlje Fox izdaje DVD i Blu-ray verzije najuspješnijeg filma svih vremena, a redatelj James Cameron ovih dana priprema šest minuta dužu verziju filma koja će se od kolovoza ove godine prikazivati u kinima.

Također, nije tajna da Cameron namjerava snimiti još dva nastavka Avatara, a polako je počeo otkrivati i pojedinosti kojima planira drugi dio učiniti barem jednako uspješnim kao prvi.

U razgovoru za LA Times redatelj je otkrio da nema namjeru snimiti kopiju prošlogodišnjeg blockbustera s nešto izmijenjenom radnjom već će priču spustiti pod more, točnije radnja će se odvijati u jednom od oceana na Pandori.

"Usmjeren sam na to da pored nastavka priče gledateljima ponudim i potpuno novu scenografiju. Mjesto radnje će i dalje biti Pandora, ali ćemo se definitivno spustiti u oceane koji će biti vrlo bogati, raznoliki i maštoviti", obećao je Cameron.

Redatelj je poznat kao veliki ljubitelj mora. Film o prekooceanskom brodu Titanicu postigao je ogroman uspjeh, a snimio je i oceanski SF "Bezdan" te nekoliko dokumentaraca o oceanima.

"Nastavak Avatara bit će veliki izazov jer bi trebali uz dvostruko manje novca snimiti film u dvostruko manje vremena. Mislim da to nije moguće i da će biti veliki uspjeh ukoliko postignemo uštedu od 25% u obje kategorije", kaže Cameron.

22.04.2010. 11:32:00
http://metro-portal.hr/cameron-radnja-avatara-2-odvijat-ce-se-pod-morem/38425/