Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 22:38:55
CRNE RUPE

Cameron priprema reviziju proračunske potrošnje

Konzervativci problem deficita namjeravaju riješiti smanjivanjem troškova a ne povećanjem poreza

David Cameron torijevci konzervativci
David Cameron torijevci konzervativci (Getty Images)

Nova britanska vlada pokrenut će idućeg tjedna neovisnu reviziju potrošnje proračunskih sredstava, najavio je premijer David Cameron u nedjelju, nakon što je nekoliko članova vlade izrazilo zabrinutost zbog proračunskih "crnih rupa".

Cameronovi konzervativci udružili su se s manjom strankom Liberalnih demokrata nakon parlamentarnih izbora održanih 6. svibnja i tako okončali 13-godišnju vlast laburističke stranke.

Cameron, koji je rekao da će vlada objaviti detaljan koalicijski sporazum u roku od dva tjedna, ponovio je da rješavanje problema proračunskog deficita mora biti usmjereno na smanjivanje troškova umjesto povećanja poreza.

"Od Ureda za nadzor proračuna imat ćemo odgovarajuću neovisnu reviziju crnih rupa s kojima smo se suočili", rekao je Cameron u razgovoru za BBC i dodao da će reviziju potrošnje pokrenuti ministar financija George Osborne u ponedjeljak.

List The Sunday Times je napisao da je nekoliko ministara izrazilo zabrinutost glede pravog stanja javnih financija nakon što su utvrđene crne rupe u proračunima njihovih minstarstava.(hina/metro-portal)

16.05.2010. 22:38:55
http://metro-portal.hr/cameron-priprema-reviziju-proracunske-potrosnje/40167/