Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2010. 07:52:33
NASTAVAK 2012.

Cameron snima trilogiju Avatara

Glavni glumac Sam Worthington već je potpisao ugovor za snimanje nastavka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Ogroman uspjeh Avatara možda je iznenadio kritičare i producente, ali ne i režisera Jamesa Camerona koji je od samog početka očekivao da će njegov 3D film postati apsolutni blockbuster. Stoga i ne čudi njegova ovotjedna najava da namjerava snimiti nastavak filma, a možda i čitavu trilogiju.

„Imam dovoljno materijala za tri filma. Čak sam u film ugradio neke scene koje će mi biti potrebne za daljnje razumijevanje priče", rekao je Cameron za Entertainment Weekly.

„Snimanje drugog ili trećeg nastavka ima smisla i zbog poslovnog plana - puno dolara i truda uloženo je u tehnologiju. Stvorili smo kompjuterske biljke, likove i cijeli novi svijet. Bila bi prava šteta da ne iskoristimo sve to", tvrdi Cameron.

Iako režiseri često najavljuju nastavke do kojih, na kraju, nikad ne dođe, za očekivati je da ćemo za 2-3 godine ponovno pohrliti u kina i gledati drugi dio Avatara. Naime, glavni glumac Sam Worthington već je potpisao ugovor za snimanje nastavka, a Cameron je poznat po tome da ostvaruje svoje ambiciozne projekte i najave.

Pretpostavlja se da će glavna preokupacija nastavka i dalje biti vezana uz okoliš i suživot svih bića s prirodom. Cameron u međuvremenu snima film "Battle Angel" u kojem će iskoristiti dio tehnologije iz Avatara.

15.01.2010. 07:52:33
http://metro-portal.hr/cameron-planira-snimiti-trilogiju-avatara/30722/