Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 11:09:03
PRINCEZA FIONA

Cameron Diaz: Ne govorite djeci da Shrek ne postoji

Cameron Diaz u intervjuu za Metro World News pričala je o novom nastavku filmskog hita "Shrek"

cameron diaz
cameron diaz (Getty Images)

Teško je zamisliti da svi pričaju o nasljedniku nečega što se zove „Shrek- Završno poglavlje", ali zvijezda Cameron Diaz inzistira da je spremna, voljna i u mogućnosti još jednom posuditi svoj glas princezi Fioni.

„Lako je, nije da me netko pita hoću li snimiti Charlijeve anđele nakon 10 godina.", rekla je Diaz. „Malo je teško ući u iste hlače nakon 10 godina. Sa Shrekom naravno moramo misliti gdje ćemo biti za 10 godina. Ali nadam se da nećemo morati čekati toliko dugo."

Nakon četiri filma Cameron se definitivno osjeća bliska princezi Fioni, koja u posljednjem nastavku postaje nešto kao princeza ratnica, zahvaljujući „It's a Wonderful Life" scenariju koji veliko čudovište baca u svijet u kojem se nikad nije rodio.

Ali za Diaz, Fiona s ratnom sjekirom nije bila ništa čudno. „Ona je bila ratnik ljubavi kroz sve ove filmove - ono za što je radila, za što se borila bila je ljubav koju ima za sebe i ljubav koju ima za Shreka, svoju obitelj i prijatelje."

I dok joj je uvrnuti scenarij dao priliku da izrazi drukčiju stranu njenog karaktera, tu još uvijek postoji nešto gdje bi se Diaz htjela vratiti i ponoviti.

„Kada sam tek počela film, kada sam napravila glas, nisam znala tko glumi moje roditelje.", rekla je. Diaz priznaje da bi išla na nešto više anglikanski .„da sam znala da Fionini roditelji oboje imaju britanski naglasak- u izvedbi Julie Andrews i Johna Cleesea. To je bila  jedna od onih stvari kao. „Čekaj malo! Pa kako ja onda zvučim kao da sam iz Kalifornije?!"

I dok ona u stvarnosti baš ne nalikuje svom filmskom liku zelene kože, to je nije spasilo od nekih neugodnih susreta s fanovima, najčešće roditeljima.

„Srela sam roditelje koji dođu svojoj djeci i kažu „Znate li tko je to? To je princeza Fiona!" i djeca su doslovno u suzama!, kaže Diaz. „Pokušavam ih zaustaviti zato jer kao dijete, zaljubiš se u razne karaktere i želiš da oni budu stvarni. Ne želiš vjerovati da je iza njih ljudsko biće. Na isti način želiš vjerovati i u Djeda Božićnjaka i uskršnjeg zaca. Pa uvijek kažem: „Molim vas nemojte im reći. Nemojte. Ostavite Fionu nek postoji kao Fiona."

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
24.05.2010. 11:09:03
http://metro-portal.hr/cameron-diaz-ne-govorite-djeci-da-shrek-ne-postoji/40743/