Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2019. 15:01:00
MA DA?

Čak 80 posto žena nosi grudnjak neodgovarajuće veličine

Svaka žena reći će da nije lako pronaći savršen grudnjak i bit će u pravu, jer to je previše česta pojava

Znate li odabrati dobar grudnjak?
Znate li odabrati dobar grudnjak? (Arhiva)

Grudnjak je dio ženske odjeće koji muškarci definitivno najmanje vole - oni bi da ga nema, s jedne strane, no svaki će ipak nevoljko priznati da voli vidjeti dobar grudnjak...

Svaka žena reći će da nije lako pronaći savršen grudnjak i bit će u pravu. Naime, čak 80 posto žena nosi neodgovarajuću veličinu grudnjaka, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Stanford. Proveli su ga stručnjaci za tekstil,a trajalo je 18 mjeseci. 

Loš grudnjak ili pak kvalitetan grudnjak, neodgovarajuće veličine može naštetiti tijelu i držanju.

"Premali grudnjak urezat će se u kožu i oštetit je, slabe naramenice ili pogrešne košarice neće pružiti dobru potporu tijelu zbog čega će doći do bolova u vratu, leđima i kralježnici te do lošeg držanja", objasnila je Adele Kesrhaw, dizajnerica donjeg rublja.

Rekla je i da bi mjerenje poprsja trebalo ponoviti svakih šest mjeseci jer se naše grudi mijenjaju i veličina im varira. Štoviše, mijenja se cijelo tijelo. 

Kesrhaw naglašava kako i posebnu pozornost kupnji grudnjak atrebale dati žene s većim poprsjem jer im grudnjak mora jamčiti potporu kako im ne bi stradala leđa.

Žene s velikim grudima trebaju izbjegavati grudnjake s tankim naramenicama.Njihovi grudnjaci moraju imati širi dio na leđima i čvrste košarice odgovarajuće veličine. 

23.01.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/cak-80-posto-zena-nosi-grudnjak-neodgovarajuce-velicine/116553/