Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2013. 21:30:00
SJAJNO!

Čajem od kamilice do zdravlja i linije

Kamilica je poznata od pradavnih vremena kao ljekovita biljka za mnoge tegobe, no ona pomaže i pri mršavljenju

Čaj od kamilice bi vam trebao preći u naviku
Čaj od kamilice bi vam trebao preći u naviku (DeviantArt)

Svi znamo da kamilica pomaže kod raznih tegoba, od želuca i cijelog probavnog trakta do ublažavanja boli i snižavanja temperature, no ona vam može omogućiti uravnoteženo mršavljenje, brže i lakše nego inače.

Naravno, ni ova biljka nije čarobna da odnese kilograme u trenu, no ako je uvrstite u svoju svakodnevnu konzumaciju tekućine, budite sigurni da ćete u vrlo kratkom roku početi osjećati sve njene blagotvorne učinke. 

Naime, čaj od kamilice bogat je vitaminom A, kalijem, kalcijem i magnezijem, što će sve doprinjeti uravnoteženoj i zdravoj probavi. 

Sve ovo vrijedi za čaj koji se priprema od sušenog cvijeta kamilice u rinfuzi, ne za čaj u vrećicama koji uvijek ima neke dodatke koji nisu toliko kvalitetni niti dobri za vas.

Kamilica se ne kuha nego se prelijeva vrelom vodom, i nikad se ne dodaje šećer. Ukoliko baš morate nečim zasladiti, neka to bude med u mlak ili hladan čaj ili stevia, a za brže sagorijevanje masnoća dobro će doći sok od limuna. 

Najbolji će učinak kamilica na liniju imati ako popijete čaj prije svakog glavnog obroka, jer će vas djelomično zasititi i stimulirati probavne sokove na bolju razgradnju hrane, a limunov sok će se pozabaviti masnoćama.

12.06.2013. 21:30:00
http://metro-portal.hr/cajem-od-kamilice-do-zdravlja-i-linije/78702/