Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2010. 17:52:51
REAKCIJE HNS-A I SDSS-A

Čačić zaključio da se obruč steže, Pupovac uočio namjeru destabiliziranja Vlade

Predstavnici obaju stranaka smatraju da je jedini izlaz iz političke krize u raspisivanju parlamentarnih izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Današnju najavu počasnog predsjednika HDZ-a Ive Sanadera da će se snažnije angažirati u stranci, predsjednik HNS-a Radimir Čačić protumačio je kao "dokaz da se obruč steže, a nervoza postaje sve veća".

"Po mom dubokom uvjerenju, to je dokaz da se obruč steže, a da nervoza postaje sve veća, nakon HPB-a, Protege i HAC-a", kazao je Čačić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Čačić smatra da je Sanader kojega se, kaže, veže uz brojne korupcijske afere, procijenio da mu preostaje jedino da kroz politički angažman pokuša zaustaviti procese koji mogu završiti loše po njega. Činjenicu da je Sanader oko sebe okupio 15-ak HDZ-ovih zastupnika tumači kao "dokaz da Sanader u toj situaciji nije sam" te kao "poruku da se HDZ, najblaže rečeno, raspada po šavovima".

"Među njima nema predsjednice stranke, nema šefa Kluba zastupnika, uz Sanadera je samo njegov najvjerniji barba Luka, koji se i sam spominje u kontekstu HPB-a", rekao je Čačić, koji jedini izlaz vidi u raspisivanju parlamentarnih izbora.

Očito je nekome cilj destabilizirati vladu, izjavio je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, komentirajući današnju najavu bivšeg premijera i počasnog predsjednika HDZ-a Ive Sanadera da će se snažnije aktivirati u stranci. Činjenicu da je Sanader oko sebe okupio 15-ak HDZ-ovih zastupnika Pupovac tumači kao namjeru zaustavljanja vladinih mjera na suzbijanju korupcije i izlasku iz krize.

Najavio je da će vladajućoj koaliciji predložiti da se dodatno angažira na stabiliziranju rada državnih institucija, "posebno u vrijeme predsjedničkih izbora i vrlo ozbiljnih aktivnosti u borbi protiv korupcije i traženja odgovora na gospodarsku krizu". Ne uspije li to, predlaže raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 17:52:51
http://metro-portal.hr/cacic-zakljucio-da-se-obruc-steze-pupovac-uocio-namjeru-destabiliziranja-vlade/29896/