Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2012. 18:26:00
BUDALAŠTINA

Čačić o koncesijama na autoceste

Uzmi pare danas kad ti trebaju da ih sutra ne bi imao i morao posuđivati nove, genijalna je ideja trusta mozgova u Vladi

Platili smo jednom, plaćat ćemo dovijeka
Platili smo jednom, plaćat ćemo dovijeka (Arhiva)

"Hrvatska Vlada raspisuje natječaj za savjetnika koji će cijelu priču pripremiti, nakon toga ćemo dobiti informacije. To je prevelika stvar da bi se riješila od danas do sutra, na tome će se raditi više mjeseci. Imamo procjene od četiri ekspertne grupe i to nije nešto što se razgovara putem televizije", kazao je Čačić novinarima koji su ga nakon Vladine sjednice pitali koja je cijena ispod koje Hrvatska neće ići kada je u pitanju davanje autocesta u koncesiju.

Novinare je zanimalo i kako tumači izračune po kojima je vlada Ivice Račana, u kojoj je i on sjedio kao ministar, odgovorna za porezni dug od 14 milijardi kuna.

Naglasivši kako ova Vlada na poreznom dugu radi maksimalno, Čačić je rekao kako se na "čišćenju" poreznog duga puno radilo i u Račanovoj vladi.

Istaknuo je da je tada potpuno anulirana nelikvidnost, pri čemu je dio preuzet u javni dug, dio je išao u otpis, a dio je tvrtki otišao u stečaj.

"Jedan je to od ozbiljnijih pozitivnih rezultata Račanove Vlade. Nelikvidnost je svedena na jednu četvrtinu. Ne samo da nema negativnog doprinosa Račanove Vlade, nego je napravljen fantastičan rezultat", poručio je Čačić.


02.08.2012. 18:26:00
http://metro-portal.hr/cacic-o-koncesijama-na-autoceste/73034/