Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2012. 22:22:53
PRAZNO OBEĆANJE?

Čačić: Ili gospodarski rast do rujna ili dajem ostavku

"U 9. mjesecu ćemo biti ili u punom zamahu ili, što se mene tiče, u ovoj Vladi neću sudjelovati", rekao je Čačić na Novoj TV govoreći o Vladinim investicijama i gospodarskom rastu

Fotografija vijesti

U 9. mjesecu ćemo biti ili u punom zamahu ili, što se mene tiče, u ovoj Vladi neću sudjelovati; nema plana B, ovo se mora odraditi, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić, večeras na Novoj TV govoreći o Vladinu planu investicija i gospodarskom rastu u ovoj godini, javlja Hina.

Čačić je ocijenio kako je Hrvatska u toliko dubokoj krizi da je jedini izlaz agresivni rast, optimizam i zapošljavanje. Na novinarski upit odgovorio je i kako premijer Zoran Milanović apsolutno "drži leđa" njegovim projektima.

Prvi potpredsjednik Vlade rekao je i kako u ostvarenju tog cilja Vlada mora "intenzivno eliminirati" one koji su prepreka u administraciji te dovoditi ljude koji su "potpuno posvećeni Vladinu programu". Pri tom ističe kako je veći problem od administracije situacija u javnim tvrtkama.

Komentirajući Vladinu odluku da u nadzorne odbore i uprave javnih tvrtki vrati političare, Čačić je rekao kako smo proteklih osam godina imali "farsu i priču da to nije tako", odnosno formu da će "Vlada kroz natječaje izabrati nadzorne odbore".

"Puno pametnije je", kaže Čačić "da Vlada kaže - mi smo izabrani, mi smo izvršna vlast, naš je zadatak da zemlju izvedemo iz krize, a za to su nam potrebni i stručni i ljudi potpuno posvećeni zadatku koji su dobili".

Takav pristup smatra puno poštenijim, a ako imenovani ne opravdaju povjerenje prvi odlaze sa svojih položaja, dodao je.

Upitan treba li u Zakonu o radu (ZOR) mijenjati i više od odredbe o kolektivnim ugovorima, Čačić je rekao kako će se to dogoditi jer nije problem samo u kolektivnih ugovorima.

"To će se desiti, ali to nije dovoljno. Nije problem samo u kolektivnim ugovorima. Poslodavci zapošljavaju isključivo na određeno vrijeme, a otpustiti radnika je gotovo nemoguće", izjavio je Čačić dodavši kako pri izmjenama treba poštivati civilizacijsku razinu sigurnosti radnika.

23.02.2012. 22:22:53
http://metro-portal.hr/cacic-ili-gospodarski-rast-do-rujna-ili-dajem-ostavku/68540/