Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2011. 16:49:00
MERCATO

Buran zadnji dan prijelaznog roka

Iako povećan broj transfera u zadnji čas nije ništa neobično, današnji je dan rekordan po broju igrača koji su promijenili klubove u zadnji tren

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što su posljednji dani prijelaznog roka u nogometu često vrlo aktivni, danas je nastupila prava bura transfera u zadnji čas, prenosi Hina.

Veznjak West Hama Scott Parker potpisao je ugovor za Tottenham, veznjak Liverpoola Joe Cole posuđen je francuskom prvaku Lilleu, Brazilac Diego je napustio Wolfsburg i posuđen je Atletico Madridu, nizozemski reprezentativac Eljero Elia preselio je iz HSV-a u Juventus, Barcelona je posudila Aleksandra Hleba Wolfsburgu, dok je Miralem Pjanić napustio Lyon i potpisao ugovor za Romu. U redove rimskog kluba na posudbu je stigao i branič Wolfsburga Simon Kjaer. Reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboué danas je potpisao ugovor za Galatasaray.

Parker, koji je prošle sezone proglašen najboljim igračem lige u izboru novinara preselio je na White Hart Lane za 10 milijuna eura, a za Spurse je potpisao ugovor na četiri godine. Parker nije imao namjeru napustiti redove "Čekičara", premda je West Ham ispao iz prve lige, no engleski izbornik Fabio Capello mu je zaprijetio izbacivanjem iz reprezentacije ukoliko neće igrati u nekom od klubova iz elitnog razreda.

"Iza mene su četiri sjajne godine i nikada neću zaboraviti podršku koju sam imao s tribina Upton Parka. Međutim, vrijeme je za novi izazov," kazao je veznjak engleske vrste.

Njegov bivši kolega iz reprezentacije Joe Cole napustio je Liverpool i ovu sezonu će provesti na posudbi u Lilleu. Cole je stigao na Anfield u srpnju prošle godine, no ubrzo je ispao iz planova menadžera Kennyja Dalglisha. Menadžer Spursa je ovoga ljeta kupio trojicu veznjaka Jordana Hendersona, Charliea Adama i Stewarta Downinga pa se Cole odlučio na promjenu sredine. Tijekom karijere igrao je i za Chelsea, te West Ham.

Europski i španjolski prvak Barcelona posudio je Wolfsburgu veznjaka Aleksandra Hleba. Bjeloruski reprezentativac je Barcin član o 2008. godine, no posljednje dvije sezone je proveo na posudbi u Stuttgartu i Birmingham Cityju.

Za razliku od Hleba koji je stigao u Wolfsburg, 'vučji grad' su napustili Brazilac Diego i Danac Simon Kjaer. Diego je posuđen Atletico Madridu na godinu dana, dok je Kjaer završio na posudbi u Romi. Diego je u Wolfsburgu proveo samo godinu dana i pokazao se velikim promašajem, baš kao i u Juventusu čiji je dres nosio prije toga. Brazilski veznjak će na Vicente Calderonu pokušati ponoviti sjajne igre koje je pokazivao u Werderu čiji je dres nosio od 2006. do 2009. godine. Kjaer je već proveo dvije godine u Italiji igrajući od 2008. do 2010. za Palermo. Na Olimpico je stigao i veznjak reprezentacije BiH i Lyona Miralem Pjanić. Prema pisanju francuskog tiska Roma je za njegove usluge platila 10 milijuna eura odštete. Pjanić je u Lyonu igrao zadnje tri godine, a prije toga jednu sezonu je proveo u Metzu.

Juventus je kupio već deseto pojačanje. Iz HSV-a je za devet milijuna eura stigao nizozemski reprezentativac Eljero Elia. Posljednje dvije sezone igrao je za Hamburg, a prije toga za Twente i Den Haag. Ovoga ljeta torinska "Stara dama" je kupila i Mirka Vučinića iz Rome, Stephana Lichtsteinera (Lazio), Artura Vidala (Bayer Leverkusen), Emanuelea Giaccherinia (Cesena), Frederik Sörensena (Lyngby), te posve otkupila ugovore Marca Motte (Udinese), Alessandra Matria (Cagliari), Fabia Quagliarelle (Napoli) i Simonea Pepea (Udinese).

Reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboué danas je potpisao ugovor za Galatasaray. Posljednjih šest godina Eboue je nosio dres Arsenala kojem će pripasti četiri milijuna eura odštete. Eboue je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan devet i pol milijuna eura.

31.08.2011. 16:49:00
http://metro-portal.hr/buran-zadnji-dan-prijelaznog-roka/62756/