Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2009. 07:56:26
stanje na cestama

Bura usporava promet u priobalju

Od Senja do Sv. Magdalene zabrana prometa za I. skupinu vozila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Zbog jakog vjetra Jadranskom magistralom (D 8) od Senj do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub.

Jak vjetra usporava promet na A 6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i na A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica (vozi se uz ograničenje brzine na 40 km na sat).

Riječka obilaznica otvorena je u oba smjera, ali zbog suženja kolnika na nekoliko dionica prometuje se otežano. Na čvoru Škurinje zatvoreni su izlazni i ulazni kraci na južnom kolniku (smjer Zagreb). Na čvoru Orehovica zatvoren je uključni krak s riječke obilaznice u smjeru Zagreba. Vozila koja se kreću u smjeru Zagreba preusmjerena su preko čvora Sv. Kuzam, industrijske zone Kukuljanovo na čvor Čavle.

Na dionici autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica od 221. do 237. kilometra vozi se dvosmjerno desnom stranom (smjer Split), a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širima od 3,40 metra, zbog sanacije odrona na 235. kilometru.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u nedjelju, na blagdan Svih Svetih (1. studenog) od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D 1).

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema poteškoća, a trajekti plove redovito.(HAK/metro-portal)

 

31.10.2009. 07:56:26
http://metro-portal.hr/bura-usporava-promet-u-priobalju/25417/