Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2009. 12:45:52
velebit

Bura prevrnula tri vozila u sat vremena

Snažna bura zatvorila je A1 od Sv. Roka do Maslenice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/CROPIX)

Jaki udari bure izazvali su jutros tri prometne nezgode na prometnicama ispod Velebita, u kojima je došlo do prevrtanja dva vozila s kamp kućicama te jednog teretnog vozila, ali srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kako je izvijestila Policijska uprava zadarska, najprije je oko 8 sati na autocesti A1 s južne strane masleničkog mosta došlo do prevrtanja kamp kućice priključene na automobil, kojeg je vozio 49-godišnji češki državljanin, krećući se prema jugu.

Oko 8,25 sati na državnoj cesti 54 u Jasenicama zbog udara bude prevrnuli su se vozilo i kamp kućica, koje je vozio 59-godišnji državljanin Nizozemske.

U 8,50 sati na istoj prometnici u Jasenicama također zbog vrlo jakih udara bure prevrnulo se teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 33-godišnjak. Teretno vozilo se kretalo se od Maslenice prema Obrovcu, navodi zadarska policija.

Zbog prometne nesreće je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 od čvora Bisko do čvora Blato na Cetini.

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sva vozila, a D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.
Dionica autoceste A 1 od Maslenice do Posedarja otvorena je za sav promet.

Paškim mostom i Jadranskom magistralom (D 8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II. skupinu vozila (i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, te duž Jadranske magistrale (D 8) zbog mogućih odrona.

22.06.2009. 12:45:52
http://metro-portal.hr/bura-prevrnula-tri-vozila-u-sat-vremena/19024/