Metro-portal.hr

objavljeno 16.10.2010. 07:52:15
STANJE NA CESTAMA

Bura i kiša na cestama prema Jadranu

Još uvijek traju i radovi u tunelu Sv. Rok, dok su Lika i Gorski kotar okupani kišom

Stanje na cestama
Stanje na cestama (HAK)

Zbog bure je zabranjen promet na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).
Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Mokri su i skliski kolnici u Gorskom kotaru, Lici, te na srednjem i južnom Jadranu. Vozače molimo da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog sanacije nadvožnjaka na čvoru Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina prometuje se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na istom čvoru, u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama, a obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na autocesti A 1, prometuje se kroz obje tunelske cijevi tunela Sv. Rok, ali jednim trakom, zbog radova.

Do 18. listopada, zbog radova u Velikoj Gorici na križanju Zagrebačke ulice i ulice Rudolfa Fizira prometuje se dvosmjeno (u dužini od oko 500 m). Zatvoreno je križanje sa županijskom cestom ŽC 3299, Velika Gorica (D 30)-Gradići (L31149). Upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, a u vrijeme pojačanog prometa (radni tjedan) molimo ih za strpljenje.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su:
- D 36 Popovača-Sisak kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad-Martinska Ves ili Kutina-Novska-Jasenovac, te čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak.
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- na Istarskom su ipsilonu zatvoreni: čvor Umag, čvor Buje i zapadni dio čvora Žminj (izlaz u smjeru Rijeka-Žminj i ulaz u smjeru Žminj-Kanfanar).
- dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su:
- D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad). (hak/metro-portal)

16.10.2010. 07:52:15
http://metro-portal.hr/bura-i-kisa-na-cestama-prema-jadranu/49811/