Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2012. 20:20:16
EU SOUNDS

Bundek po drugi put plesao u Ritmu Europe

Nakon što je zbog kiše odgođen s petka na subotu, koncert „Ritam Europe 2“ sinoć je kao i prošle godine napunio Bundek

Rundek Cargo Trio rasplesao Bundek
Rundek Cargo Trio rasplesao Bundek (EU info centar)

Posjetitelje jedne od glavnih aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna 2012. su rasplesali Rundek Cargo Trio, Kawasaki 3P, talijanski band Figli di Madre Ignota te tri mlada benda koja su dobila najviše glasova na nagradnom natječaju Delegacije EU-a - Pešes (Brela), Proleter (Zagreb) i Drvored (Zagreb).

Veleposlanik Paul Vandoren je u kratkom pozdravnom govoru okupljenima istaknuo kako je sretan što sa publikom može podijeliti proslavu Europskog tjedna. „Vidimo se dogodine na Ritmu Europe 3" poručio je veleposlanik na kraju.

Delegacija Europske unije u RH svake godine sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedana nizom manifestacija i aktivnosti u koje nastoji uključiti građane, posebno mlade. Od 2.-9. svibnja, održavaju se Dani europskog filma u Zagrebu, Rijeci i Puli. Obilježavanje Europskog tjedna će se također održati i u Splitu, 8. svibnja nizom aktivnosti.

Tijekom Europskog tjedna, Delegacija Europske unije također organizira EU radio kvizeve na 30 lokalnih radio postaja diljem zemlje, te online kviz koji je dostupan na: www.delhrv.ec.europa.eu do 6. svibnja. Svi sudionici radio i online kviza sudjeluju u nagradnoj igri kojom mogu osvojiti putovanje u Portugal za dvije osobe.

06.05.2012. 20:20:16
http://metro-portal.hr/bundek-po-drugi-put-plesao-u-ritmu-europe/70718/