Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2018. 09:29:00
BFS

Bug Future Show 2018 - veći i bolji

Pod nazivom 'Five Star Experience', predavači i panelisti će posjetiteljima pokazati uređaje, trendove i tehnologije budućnosti, koje će naše živote učiniti još boljima, zabavnijima, opuštenijima

Bug Future Show opet pomiče granice
Bug Future Show opet pomiče granice (BFS)

Peti, jubilarni Bug Future Show (BFS) 2018, koji počinje u srijedu, 31.siječnja, od 10,30 sati, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma.

Kako i priliči jubilarcima, BFS 2018 će svojim sadržajem i predavanjima nadmašiti prethodne. Pod nazivom 'Five Star Experience', predavači i panelisti će posjetiteljima pokazati uređaje, trendove i tehnologije budućnosti, koje će naše živote učiniti još boljima, zabavnijima, opuštenijima, svrsishodnijima, pa i luksuznijima. Kako kažu organizatori, na BFS se njeguje kultura tolerancije, prijateljstva, uživanja u strasti prema tehnologiji, pa u tom duhu pripremaju priredbu koja će posjetiteljima pružiti iskustvo s pet zvjezdica.

Ovogodišnji BFS će svojim keynote predavanjem otvoriti poznata američka tech blogerica i podcasterica Myriam Joire. Ona će predstaviti pet najizglednijih digitalnih pokretača tech industrije, koji imaju šansu iskorijeniti stres, siromaštvo, ratove, bolest i zlo. Myriam je, također, i developerica, poduzetnica, evanđelistica i konzultantica te queer aktivistica, a njeno bogato iskustvo seže od uredničke pozicije na Engadgetu do savjetnice u Pebbleu.

Slijedi panel rasprava o developerskom životu u Hrvatskoj i inozemstvu, koju će moderirati Bugov izvršni urednik i direktor programa BFS - Dragan Petric. Potom će Alan Sumina CEO Nanobita ispričati kako je iz garaže i kroz igru pozicionirao Nanobit u jedan od naših najvećih tech izvoznika, glavni menadžer Ubera za regiju Davor Tremac će dočarati kakvo će biti iskustvo s Uberom u bliskoj budućnosti, a jedan od naših najpoznatijih znanstvenika iz CERN-a, Ivica Puljak, će predočiti što nas, kiborge, čeka u sljedećih 100 godina te o tužnoj budućnosti svemira, ali i sjajnoj bližoj budućnosti čovječanstva.

Ta i mnoga druga predavanja, kao i zanimljive rasprave čekaju vas na BFS 2018 te se nadamo da ćete nam se pridružiti i ove godine. Detaljan program možete pogledati na: http://bfs.bug.hr/ 

30.01.2018. 09:29:00
http://metro-portal.hr/bug-future-show-2018-veci-i-bolji/110000/