Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2012. 18:40:12
KRAJ KAŠNJENJU

Budilica iz pakla koja onemogućava da ponovno utonete u san

Ako želite ugasiti ovu budilicu morate se ustati iz toplog kreveta, prohodati do najudaljenijeg kutka stana ili kuće te unijeti četveroznamenkasti PIN

Ramos Alarm Clock, prava budilica iz pakla
Ramos Alarm Clock, prava budilica iz pakla (Kickstarter)

Ljudi znaju svim silama prolongirati san, pa makar samo za par minuta, opetovano pritišćući "snooze" na svojim budilicama, no to vrlo često ima za posljedicu panično, sumanuto spremanje jer se kasni u školu, faks ili na posao.

Nakon takvog traumatičnog iskustva svi se kunu da više neće prolaziti kroz takve nedaće, no jutarnje drijemanje je jednostavno jače od privremene rezolucije i cijeli se cirkus paničnog i užurbanog spremanja neizbježno ponavlja.

No, nova "paklena budilica" ima potencijala da jednom zauvijek okonča ljenčarenje u krevetu koje zna stvoriti probleme od ranoga jutra. Naime, kako bi ugasili zvonjavu "Ramos budilice" morate napustiti toplu postelju, proći cijeli stan ili kuću te utipkati PIN nekoliko puta, a kada završite s tim mučnim procesom povratak u krevet gubi svaku čar.

Budilica je bežično povezana s tipkovnicom u koju unosite PIN i funkcionira na udaljenosti većoj od 30 metara, a uređaj je programiran tako da svaki dan morate izmisliti novu lozinku kako bi napregnuli i probudili mozak.

Također, budilica ne dozvoljava ikakve promjene 30 minuta prije podešenog alarma tako da se spriječi eventualan scenarij u kojem se budite prije vremena i mijenjate postavke kako bi dulje spavali.

Da "paklena budilica" ne bude baš oličenje suštog zla, postoji opcija koja omogućuje da alarm zvoni samo 10 sekundi i daje vam mogućnost da spavate još samo jednu minutu, no onda slijedi jutarnja šetnja.            

20.02.2012. 18:40:12
http://metro-portal.hr/budilica-iz-pakla-koja-onemogucava-da-ponovno-utonete-u-san/68419/