Metro-portal.hr

objavljeno 21.11.2013. 13:27:00
PREMIJERA

Buba u uhu u režiji Krešimira Dolenčića u kazalištu Kerempuh

Od trenutka kada je napisana Buba u uhu, komedija nastala na čvrstim temeljima vodvilja i bulevarskog kazališta, ne skida se s repertoara svjetskih i domaćih kazališta

Sjajna nova premijera
Sjajna nova premijera (Kerempuh)

Gotovo trideset godina nakon što je prva izvedba "Bube u uhu" odigrana na daskama Satiričkog kazališta Kerempuh, u sklopu obilježavanja 50. godišnjice ovog teatra, najavljujemo veliki povratak legendarnog naslova.

Druga ovosezonska premijera Kazališta Kerempuh je upravo "Buba u uhu" Georgesa Feydeaua u režiji Krešimira Dolenčića, koji je u "Kerempuhu" s velikim uspjehom već postavio dvije hit predstave - "Čudo u Poskokovoj Dragi" Ante Tomića i "Krletku" Jeana Poireta.

Premijera Bube u uhu, koju autorski tim najavljuje kao urnebesni kazališni spektakl, održat će se 29. studenoga u 20 sati.

Buba u uhu napisana je na samom početku dvadesetog stoljeća, u posljednjim bezbrižnim danima građanskog društva. Od trenutka kada je napisana Buba u uhu, komedija nastala na čvrstim temeljima vodvilja i bulevarskog kazališta, ne skida se s repertoara svjetskih i domaćih kazališta. Više od nekoliko stotina izvedbi samo na daskama Kerempuha svjedoče o nepresušnoj potrebi publike za humorom situacije i karaktera, humorom koji je odraz želje za životom te neprekidne potrage za ljubavlju i srećom.

Georges Feydeau bio je iznimno vrijedan autor koji je iza sebe ostavio više od 60 
komedija, a njegov će opus postati izvor nadahnuća za pisce teatra apsurda te one nadrealističkog i dadaističkog pravca.

Glavni ljubavni par igraju Linda Begonja i Borko Perić, a u predstavi sudjeluje velik dio ansambla "Kerempuha": Željko Königsknecht, Filip Detelić, Tarik Filipović, Luka Petrušić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Ana Maras Harmander, Hrvoje Kečkeš, Elizabeta Kukić, Mia Begović, Edo Vujić i Velimir Čokljat.

Dramaturginja predstave Ana Tonković Dolenčić autorica je i adaptacije teksta, kostime je izradila Doris Kristić s Ivanom Jelušić, scenografiju potpisuje Valentina Crnković, a glazbu Matej Meštrović. Asistentica redatelja je Ivona Tomić.

Priča o ženi jednog direktora osiguravajućeg društva koja posumnja u vjernost svoga muža, a sve zbog njegove poljuljane muškosti zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje Kazališta Kerempuh, koji će uživati u jednom ludom danu ispunjenom jurnjavom i nevjerojatnim obratima na kazališnim daskama. Sve je moguće kada nema drugih briga osim ljubavnih intriga i ispunjavanja dokolice, tada borba protiv dosade i svakodnevnih sitnica poprima vrlo dramatične razmjere.

21.11.2013. 13:27:00
http://metro-portal.hr/buba-u-uhu-u-reziji-kresimira-dolencica-u-kazalistu-kerempuh/81732/