Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2012. 15:07:00
QUICKY

Brze dijete prema tipu građe

Kako brzo izgubiti pokoju kilu da možete stati u onu zanosnu haljinu koja je u ormaru već i predugo neiskorištena

Kako se brzo dovesti u red
Kako se brzo dovesti u red (Shutterstock)

Od svih dijeta, ljudi najviše vole one brze, jer se obično prekasno sjete da bi trebali poraditi na kilaži prije nekih važnih događaja, što u ovom slučaju može biti novogodišnji party. 

Stoga donosimo dijete prema tipu građe, jer na taj način mogu brzo prilagoditi način prehrane i ostvariti željeni gubitak u par dana.

Ako ste građeni kao jabuka, imajte na umu da nemasno meso topi salo sa struka, baš na mjestu gdje se vama nemilice prikuplja. Kako ovaj tip građe ima salo na mjestu koje je najopasnije za dobivanje dijabetesa i bolesti kardiovaskularnog sustava, ionako trebate napraviti nešto i to hitno. 

Stoga, pojačajte unos hrane bogate celulozom, kao što su mahunarke i žitarice, dan uvijek počnite svježim voćem i smanjite unos masnoća životinjskog porijekla. Uz nemasno meso, kao slatkiše koristite suho voće i med, dok je preporučeno citrusno voće, ostalo izbjegavajte. Prebacite se na ribu, soju i orahe kako bi zaštitili kardiovaskularni sustav. Bitan je i unos što više tekućine, kako vode tako i biljnih i voćnih čajeva. Sjajan je čaj od đumbira - dvadesetak grama ribanog đumbira i sok jednog limuna, prelijte vrelom vodom i dodajte malo bibera.

Osobe kruškaste građe trebaju smanjiti unos škroba kako bi se bedra i stražnjica smanjili i teže razvijao celulit. Znači, zaboravite na rižu i krumpir, smanjite unos masnoća, a umjesto sokova jedite voće. 

Neka glavni obroci budu bazirani na ribi, integralnom kruhu i riži, zelenom povrću, morskim plodovima i posnom siru. Uz to, kad god možete jedite rajčice, jer podižu tonus kože na bedrima, regeneriraju kožu, dok sok od rajčice pomaže mršavljenje ubrzavanjem metabolizma.

Oblik tijela pješčanog sata najbolji je za dijete, jer skladne mjere lako dobivaju kile, no lako ih i gube jer se ravnomjerno debljaju. 

Ako izbacite slatkiše i orahe iz prehrane, a pojačate unos hrane bogate bjelančevinama, nemasnih mesa, jaja i obranog mlijeka, uz zeleno povrće, rezultati su vidljivi za nekoliko dana. 

17.12.2012. 15:07:00
http://metro-portal.hr/brze-dijete-prema-tipu-gradje/75482/