Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 15:28:00
JADRANKA KOSOR

Brojni turisti u Dubrovniku najava su dobre sezone

Predsjednica vlade navodi kako to potvrđuju i podaci iz ožujka ove godine u kojem je bilo 7,1 posto više turističkih dolazaka nego u istom mjesecu 2009. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubasic/CROPIX )
Za optimizam imamo realno utemeljenje, ocijenila je premijerka u kazalištu Marina Držića na svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije u povodu Dana županije i blagdana njezina zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Kosor je posebno poštovanje iskazala svim hrvatskim braniteljima koji su obranili zemlju, koja je sada članica NATO-a i završava pregovore s EU.

Osvrćući se na prometnu povezanost Dubrovnika i županije s ostalim dijelovima RH, predsjednica vlade je kazala kako može konstatirati da se u povezanost hrvatskog juga puno ulaže pa je tako od 2004. do 2009. na području te županije kroz auto ceste uloženo 600 milijuna kuna.

Najavila je normalni nastavak radova na izgradnji auto ceste od čvora Ravče prema Pločama, kao i nastavak na izgradnji Pelješkog mosta koji bi trebao biti završen do 2015. godine.

Govoreći o najnovijim mjerama hrvatske vlade, Jadranka Kosor je izrazila uvjerenje kako će se one ostvariti do kraja ove godine i da će se one uspješno realizirati osobito ako svi damo svoj doprinos.

O projektima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji govorio je župan Nikola Dobroslavić koji je posebno istaknuo pripremu županije za izgradnju centra za gospodarenje otpadom, potom izmjene i dopune Prostornog plana, te provođenje mjera kojima županija otvara prostor za investitore.

Okupljenima u Kazalištu Marina Držića obratili su se i gradonačelnik Andro Vlahušić te u ime 7 jadranskih župan župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, a sjednici su nazočili i potpredsjednici vlade Darko Milinović i Božidar Pankretić, ministar kulture Božo Biškupić, zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ante Urlić te drugi gosti i uzvanici. (hina/metro-portal)


12.05.2010. 15:28:00
http://metro-portal.hr/brojni-turisti-u-dubrovniku-najava-su-dobre-sezone/39856/