Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2011. 09:40:36
ZVIJEZDA KOJOJ NE TAMNI SJAJ

Broadway ostvario rekordnu godinu

Porast gledatelja i zanimanja za predstave Broadway može zahvaliti i brojnim filmskim zvijezdama koje sudjeluju u projektima.

Fotografija vijesti

Prema tvrdnji BBC-ja broadwayska kazališta zaradila su prošle godine gotovo četiri posto više u odnosu na prijašnju najbolju sezonu, što iznosi oko 1,06 milijarda dolara (5,49 milijarda kuna),

The Broadway League, financijska udruga kazališne industrije, taj je uspjeh pripisala brojnim novim i raznolikim produkcijama. Prošle su godine na Broadwayju postavljene 42 nove predstave, uključujući 15 mjuzikala.

Broj gledatelja porastao je za tri posto, na 12,26 milijuna, zahvaljujući, između ostaloga, i velikim filmskim zvijezdama koje su nastupale na kazališnim daskama, poput Ala Pacina, Robina Williamsa, Chrisa Rocka i Daniela Radcliffea, prenosi Hina.

Među velike ovogodišnje kazališne hitove uključen je i brojnim nesrećama obilježen, ali vrlo profitabilan mjuzikl "Spider-Man: Turn off the Dark" za koji su glazbu napisali Bono i The Edge iz grupe U2. Odlično je primljen i mjuzikl "Knjiga o mormonima", nominiran za nagradu Tony.

Starije predstave koje i godinama nakon premijera privlače publiku uključuju "Kralja lavova" i "Wicked", koje su obje zaradile više od 1,5 milijuna dolara od ulaznica.

02.06.2011. 09:40:36
http://metro-portal.hr/broadway-ostvario-rekordnu-godinu/59609/