Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2020. 20:01:00
SAVJETI

Brinite se za sebe

Ovo doba prisilne izolacije idealno je da se napokon počnete brinuti o sebi, ali baš onako kako treba, jer vremena sigurno imate

Kako se brinuti za sebe
Kako se brinuti za sebe (Arhiva)

Briga o sebi ne bi trebala biti nešto što činite s vremena na vrijeme kada ste iscrpljeni. Trebate stvoriti svakodnevnu praksu i brinuti se za sebe. To će vas spriječiti da potpuno ne izgorite.

Kada naučite vodite brigu o sebi, osjećat ćete se bolje prema sebi, objasnila je obiteljska i bračna terapeutkinja Lianne Avila za Your Tango. 

 

Ponudila je jednostavne savjete kako se brinuti za sebe: 

Prestanite govoriti "da" kada mislite "ne" - to će vam pomoći u brizi za sebe. Recite "ne" dodatnim obvezama i poslovima.

Ponovno pročitajte svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva - provedite vrijeme podsjećajući se na dobra vremena iz djetinjstva. Lako se sjećati negativnog, pa se počnite sjećati pozitivnog.

Razgovarajte - Nazovite prijatelja ili člana obitelji i razgovarajte o tome kako se osjećate. Poslušajte što će vam oni reći.

Spavajte dovoljno - Zaista vam je potreban ugodan noćni odmor. To će omogućiti vašem tijelu i umu da oživite od iscrpljenosti koju osjećate.

Uzmite slobodan dan - nazovite na posao i javite da ste slobodni. Držite se dalje od elektroničkih naprava kako ne biste ipak nešto radili.

31.03.2020. 20:01:00
http://metro-portal.hr/brinite-se-za-sebe/124708/